Ve Skandinávii se více než 90 % domů staví ze dřeva. Může za to místní tradice ve stavitelství a samozřejmě bohaté lesy. V Česku se pomalu tradice stavění ze dřeva vrací a dnes má již přibližně 14 % všech novostaveb dřevěnou konstrukci. Pro lehké konstrukce je ideální i lehká střešní krytina. Špička v kvalitě a designu lehkých krytin pochází právě ze severu, konkrétně z Finska.

Design, funkčnost, životnost a bezpečnost

Střešní systémy s doplňky Ruukki jsou nenáročné na údržbu a testované drsnými severskými podmínkami, které kladou na kvalitu a funkčnost střechy velké nároky. Střecha bývá vystavena nízkým teplotám, sněhu, vydatným dešťům a také organickému spadu z lesů a stromů. Pro severské domy je proto také typické velké množství bezpečnostních prvků.

Designu vládne falcovaná krytina Ruukki Classic v černé úpravě Pural Matt (v této povrchové úpravě s technickou zárukou 50 let), která se hodí na moderní stylové domy stejně jako na horskou nebo lesní chatu. Spíše do městské zástavby zapadnou krytiny se strukturou tašek, jako je Ruukki Finnera nebo Monterrey.