Na střeše plochá taška Figaro 11 vytváří dokonale rovnou strukturu. Díky jejímu velkému formátu je na pokrytí 1 m² potřeba pouhých 10,9 kusů této střešní krytiny. Dříve byl tento typ střešní tašky vyráběn pouze v zahraničí a importován v rámci koncernu TONDACH z Rakouska. Jedinečný design a praktičnost ploché tašky však vyvolala na straně veřejnosti takovou poptávku, že se společnost TONDACH rozhodla tento produkt vyrábět také u nás, konkrétně v Hranicích. Jde tak o ryze český produkt vyráběný osvědčeným výrobním postupem zdokonaleným moderními technologiemi z přírodního českého materiálu. Model Figaro je nyní pro českého spotřebitele dostupnější jak po stránce logistické, tak po stránce finanční.

Každá šarže pravé pálené tašky prochází kontrolními testy ověřujícími její odolnost a celkovou kvalitu

Nová posuvná taška Figaro 11 odpovídá nejnovějším trendům nejen svým moderním vzhledem a praktickým způsobem pokládky, ale také, jako všechny pálené tašky TONDACH, svou funkčností a odolností. Tašky jsou pečlivě zkoušeny a testovány například testem mrazuvzdornosti, který je nejdůležitější – taška při něm prochází celkem 150 zmrazovacími cykly. Konkrétně v našich klimatických podmínkách jsou právě tyto testy nejnáročnější. V jiných státech Evropy, kde je teplejší klima, může být v tomto směru taška méně odolná, a není proto vhodná pro použití u nás.

O odolnosti a dlouhověkosti pálených střešních tašek TONDACH vypovídá také záruka All Inclusive na dobu 33 let, tedy nejdelší záruka na pálené střešní tašky poskytovaná v České republice. Dobrá kondice pálené tašce však bez problémů vydrží po několik generací, často více než 100 let.

UV záření ani kyselý déšť nejsou pro pálenou tašku žádný problém

Vedle klasické režné tašky existují dva typy povrchové úpravy, glazura a engoba, které propůjčují střešní krytině různé barevné odstíny a také určitý stupeň lesku. Glazura obsahuje větší množství křemičitých látek, a je proto ještě o něco lesklejší a hladší než engoba. Směs křemičitých látek je přitom nanášena vždy před samotným výpalem tašky. Výsledkem je tak nejen estetický efekt, ale také vyšší stupeň ochrany pálené tašky například proti UV záření, kyselým dešťům, agresivním louhům z ptačího trusu a zanášení nečistotami. Střešní krytina si tak udrží barevnou stálost, nemění svůj vzhled ani vlastnosti. Model Figaro 11 je k dostání vedle tradiční režné varianty v několika odstínech povrchové úpravy engoba.

Podzimní akce na vybrané modely pálené střešní tašky TONDACH

V rámci podzimní akce je navíc možné několik oblíbených modelů pálených střešních tašek TONDACH pořídit za pouhých 65 % ceny. Výhodněji tedy lze získat modely tašek Samba 11, Stodo 12 nebo Brněnka 14.

Pro více informací o jednotlivých typech pálených tašek a cenových akcích navštivte webové stránky výrobce http://www.tondach.cz.