Ytong je v podstatě promyšlenou stavebnicí pro dospělé – veškeré díly na sebe navazují, jsou plně kompatibilní a nevyžadují žádné speciální technologické postupy.

Proč právě Ytong?

Mnoho současných stavebníků rodinných domů se rozhodlo pro bílý pórobeton, který tvoří základ systému Ytong. O jejich výběru rozhodují především vynikající vlastnosti tohoto stavebního materiálu. Svou roli často sehrává také mimořádná uživatelská vstřícnost, která spočívá nejen v promyšlenosti celého sortimentu, ale také v technologické nenáročnosti zdění.

Bílý pórobeton je v mnoha směrech nepřekonatelný stavební materiál se spoustou výhod. Vzniká z cementu, křemičitého písku, vápna a vody a obsahuje miliony vzduchových pórů. Výsledkem tohoto velmi jednoduchého složení jsou lehké tvárnice s výbornými tepelněizolačními vlastnostmi. Jsou nehořlavé a minimalizují podmínky pro vznik plísní. Díky svému složení jde rovněž o cenově dostupný materiál, který je šetrný nejen k vašemu zdraví, ale i přírodě.

Jednou z předních výhod pro stavebníky je právě jednoduchost celého systému – na rozdíl od cihly není třeba kupovat desítky různých prvků a tvarovek, tvárnice si jednoduše uříznete podle potřeby.

Kvalitní hrubá stavba díky preciznímu napojení komponent

Precizně provedená hrubá stavba je zdravým jádrem každé budovy. Co se na ní zanedbá, těžko se dohání dalšími stavebními prvky. Díky tepelněizolačním vlastnostem Ytong umožňuje jednovrstvé zdění až do pasivního standardu. K tomu je třeba velmi precizní napojení jednotlivých částí. Stavební komponenty pro nosné zdivo, příčky, střechu, strop, či schodiště jsou proto vyrobeny tak, aby na sebe přesně navazovaly, což je velmi důležité pro eliminaci rizika vzniku tepelných mostů, tedy míst, kudy uniká teplo a drží se v nich vlhkost. Přesné tvárnice jsou v tomto ohledu ideální – vzniká homogenní stěna, která je navíc spojena jen asi 1 až 2 mm tenkovrstvé malty.

Kompletní sortiment pro různorodé projekty

Se stavebním systémem Ytong je možné realizovat projekty jakékoliv architektonické náročnosti, a to z materiálu od jediného dodavatele. Dům si tedy postavíte doslova „od sklepa až po střechu“. Součástí sortimentu jsou kromě běžných také tepelněizolační tvárnice. Portfolio zahrnuje příčkovky i obloukové segmenty, které umožňují řadu atypických a kreativních řešení. Systém obsahuje i nosné překlady, armované betonářskou výztuží. Najdete v něm i různé typy profilů a plochých překladů a spoustu dalších komponent, včetně schodových stupňů.

Ušetřete si práci a vyberte spolehlivého partnera

Pokud si přece jenom na stavbu svépomocí netroufáte a chcete nechat práci raději na firmě, Ytong doporučí spolehlivé a certifikované společnosti s ověřenou kvalitou práce. Firma totiž pravidelně technologii použití bílého pórobetonu školí a záleží jí na tom, aby vyráběla nejen kvalitní a spolehlivý materiál, ale aby i partneři, kteří s tímto materiálem zachází, byli právě takoví.