Moderny se s plynem nemusíte vzdát

Chcete mít moderní kuchyň s čistým a jednoduchým designem? Nelíbí se vám nabídka plynových sporáků, které nevypadají zrovna dobře? Pak jste ještě neobjevili řadu Gorenje Simplicity. Jsou moderní, minimalistické, cenově dostupné v bílé nebo černé barvě. Kolekce zahrnuje vestavěné trouby, varné desky, pračky a sušičky. Nemusíte se omezovat. Je tu i plynová varná deska GHS64-ORA-W, která splňuje ty nejpřísnější nároky na design. Keramická deska se snadno čistí a její design zapadne i do té nejmodernější kuchyně. Cena je 10 990 Kč.

Nový úsporný kondenzační kotel

Kompaktní design a nízká hmotnost kotle Buderus Logano plus GB212 zajišťují pohodlnou manipulaci při montáži a rovněž usnadňují jeho zapojení. Díky moderní kondenzační technologii dosáhne Logano plus GB212 celkové účinnosti až do 109,4 % – čímž dokáže snížit náklady na vytápění až o 15 %. Důležitým parametrem pro vysokou úsporu nákladů je rovněž nový modulační plynový hořák, jehož výkon se přizpůsobí potřebě tepla v rozsahu od 18 % do 100 %, a tím je zajištěna úspora energií. Výsledkem je moderní zařízení s vysokou účinností, které šetří náklady a zároveň zvyšuje tepelný komfort.

Robustní těleso kotle v článkovém provedení je zhotoveno osvědčeným postupem z hliníkového odlitku – tento kvalitní materiál zajišťuje nízkoúdržbový způsob provozu a optimální přenos tepla. Veškeré důležité součásti jsou přístupné zepředu, což usnadňuje servisním partnerům údržbové a servisní práce. Součástí kotle je integrovaná regulace Logamatic EMS plus v novém designu, která nabízí snadné a komfortní nastavování požadovaných hodnot.

Pro náročné kuchaře

Kdo chce vařit ve velkém nebo se prostě neomezovat velikostí varné desky a vadí mu, že standardní velikosti nestačí na větší hrnce, ten by si měl pořídit větší sporák. Třeba multifunkční sporák s plynovou deskou Concept SVK 8090 nebo v elektrické verzi SVE 8090. Předností je jejich velikost a propracovaný moderní design v nerezu. Oba modely měří na šířku 90 cm a disponují troubou o objemu až 85 l. Model s plynovou deskou Concept SVK 8090 nabízí hned 5 různě rozměrných a výkonných varných hořáků. Zvolit si můžete trojitý (tzv. wok), rychlý střední anebo malý hořák. Dá se tak vařit v různě objemných hrncích a pánvích. Plyn pohodlně zapálíte pomocí tlačítka elektrického zapalování a ihned můžete začít vařit. Navíc je deska vybavena i bezpečnostní pojistkou pro děti.

Cena plynové verze 22 056 Kč.

Na plyn i vestavěný krb

Nejen volně stojící, ale také vestavěné plynové krby Karma představují zajímavou alternativu vůči kamnům na tuhá paliva. Vestavěný plynový krb Elegance šíře 84 cm je svým výkonem 8,9 kW určen pro vytápění především větších místností, a to až do velikosti kolem 180 m³. Má klasický černý odstín a lze jej zabudovat buď přímo do zdi, nebo stylově s obložením.

Využití plynu jako paliva v krbu Elegance poskytuje možnost velmi přesné elektronické regulace. Na rozdíl od klasických krbů na pevné palivo tak lze u tohoto plynového krbu nastavit požadovanou teplotu v místnosti, kterou plynový krb automaticky udržuje. K ovládání je dokonce použit dálkový ovladač, takže pohodlí pro obsluhu je maximální.

Přestože palivem je plyn, pohled prosklenými dvířky je zcela srovnatelný s krby na dřevo. Plynový plamen prohořívá mezi poleny ze speciální keramické hmoty a iluze dřevěného ohniště je dokonalá. Krb je vybaven ventilátorem, který se uvádí do činnosti automaticky v závislosti na teplotě pláště. Tím je dosažena maximální tepelná pohoda ve vytápěném prostoru.

Spaliny z krbu jsou odváděny do vyvložkovaného komína, průměr odtahu je 100 mm. Krb má speciální pojistku proti zpětnému tahu komína, pokud spaliny neodchází, přeruší dodávku plynu. Krb je dále vybaven termostatem a piezozapalovačem, kterým se zapaluje věčný plamínek. Ten může hořet po celou topnou sezonu, současně zajišťuje přes termoelektrickou pojistku bezpečný provoz kamen. V případě výpadku plynu nebo zhasnutí plamene se automaticky uzavře přívod plynu do krbu.

Cena s DPH je 42 588 Kč.

Ještě rychlejší ohřev

Plynové varné desky Hotpoint PKQ 644D GH (CF)/HA a PKQ 644D GH (DS)/HA mají speciální hořáky s patentovanou technologií přímého plamene Direct Flame, které umožňují vertikální šíření plamene a ve srovnání se standardními hořáky distribuují teplo rovnoměrně, zkracují dobu vaření (vodu uvaří až o 20 % rychleji) a snižují až o 22 % spotřebu plynu. Jídla jsou ohřívána rovnoměrně a nepřipalují se na okrajích. Konstrukce hořáku z jednoho kusu a zcela plochého povrchu brání zanášení nečistotami a usnadňuje čištění, litinové držáky hrnců jsou stabilnější a lze je umývat v myčce. Desky jsou vybaveny 4 varnými zónami, knoflíkovým ovládáním vpředu, automatickým zapalováním i bezpečnostní pojistkou plynu. Rozměry desek jsou 60 x 52 cm, doporučená maloobchodní cena je 29 990 Kč.