Při pohledu na cenu vyřazuje mnohdy rovnou kvalitní a ověřené výrobce a připravuje se tím o možnost srovnat srovnatelné technické parametry a další neméně důležité hodnoty spojené s pořízením nového domu.

Dřevostavby od společnosti ELK, s. r. o., která patří do rakouského holdingu ELK Holding AG, který je jedním z největších evropských výrobců dřevostaveb, splňují všechny požadavky na kvalitní, pohodlné a úsporné bydlení. Domy pro život od ELK se vyrábějí technologií sendvičových dřevostaveb z kvalitního vysušeného dřeva. Tloušťka obvodové stěny nízkoenergetického domu je 338 mm, celková síla tepelné izolace je 300 mm. Dřevo je konstrukčně ošetřeno proti napadání dřevokazným hmyzem a hnilobám. Nepoužívá se žádná chemická impregnace. Konstrukce je difuzně uzavřená.

Maximální předpřipravenost celého domu v krytých výrobních halách profesionálními pracovníky umožňuje rychlou a precizní montáž domu na stavbě. Ve výrobě se již osazují okna, vchodové dveře, vnější parapety, montuje se kotel atd. Protože ELK má patentovaný systém spojovacích fasádních rohů, nanáší se u nízkoenergetických domů fasáda již ve výrobě. Do tří dnů pak na pozemku zákazníka stojí dům z venku kompletně hotový a pokračuje se s interiérem, podle objednaných výkonů.

Zákazník si může vybrat ze široké nabídky typových domů. Typové domy jsou nabízeny v různých velikostech, s různými typy střech, uspořádáním půdorysu apod. Zároveň ELK vyrobí a dodá i individuální stavby dle vlastních projektů a přání zákazníka. ELK, s. r. o., je členem Asociace dodavatelů montovaných domů, a splňuje tak certifikát kvality, kterým je Dokument národní kvality. Zároveň své produkty může označovat značkou kvality CE.

Více informací o parametrech a nabízených montovaných domech ELK na www.elk.cz.