Společnost Rigips vyšla vstříc koncovým uživatelům a spustila zbrusu nové webové stránky www.rigips.cz. Při jejich tvorbě byl kladen důraz na čistý design s minimem textu a maximálním využitím multimédií, což jsou současné trendy v internetové grafice. Samozřejmostí je tzv. responsivní design, tedy přizpůsobení webových stránek pro snadné prohlížení na všech typech zařízení – počítačích, tabletech, mobilních telefonech a podobně. Hlavním benefitem nových stránek je ale především jejich přehlednost a snadná navigace v jejich prostředí.

Přehledná navigace a multimédia

Orientaci na stránkách usnadňuje přehledná dlaždicová navigace, která odkazuje na jednotlivá sádrokartonová řešení pro komfortní bydlení: čistý vzduch, akustika, vlhké prostředí, pevnost a odolnost.

Sekce Pro projektanty a Pro realizační firmy obsahují všechny důležité informace, které tyto profesní skupiny potřebují ke své práci. Projektanti se neobejdou bez odborné literatury technických informací o jednotlivých produktech či CAD výkresů. Ke stažení zdarma je zde také moderní nástroj pro projektování BIM elektronickou knihovnu konstrukcí.

Pro realizační firmy nebo drobné stavebníky jsou zde připravena montážní návodová videa, kterých Rigips už natočil velké množství a pokrývají v podstatě všechny oblasti suché výstavby.

Produktové stránky jsou rozděleny do kategorií dle typu sádrokartonové konstrukce, typu použití a dle segmentu výstavby. Každý typ produktu obsahuje nezbytnou technickou dokumentaci, popis konstrukce, montážní návody a další. Téměř u každého produktu je umístěno související montážní video.

Snazší nákup s Kalkulátorem

Velmi užitečným nástrojem je přehledný a graficky velmi zdařilý Kalkulátor určený pro drobné stavebníky i realizační firmy či stavebniny. Uživatel si zde vybere příslušný typ sádrokartonové konstrukce, zadá celkovou výměru prostoru a obdrží celkový výpočet spotřeby materiálu včetně všech souvisejících produktů Rigips a cenovou kalkulaci. Nakonec kalkulátor vygeneruje finální kalkulaci přepočítanou na ucelená balení. Tu si stavebník vytiskne pro svoji návštěvu stavebnin. Kalkulátor bez problémů funguje také na mobilních telefonech, takže si může každý vypočítat materiál a cenu přímo v prodejně stavebnin.

Internetové stránky www.rigips.cz jsou dokladem toho, že i společnost zabývající se stavebními materiály se může prezentovat moderními, přehlednými a graficky zdařilými webovými stránkami s příjemnou a intuitivní navigací.