Jak je nám z historie známo, naše území se vyznačovalo používáním jiných typů střešních krytin, ať už to byly dřevěné šindele, pálené tašky, nebo plech. Každý z výrobců však usiluje o inovování a vylepšování svých výrobků a jinak to není ani s betonovými střešními krytinami, které za necelé půlstoletí své existence zcela ovládly trh.

Jedním z předních výrobců betonové střešní krytiny je i společnost KM Beta, která se produkci betonových střešních tašek věnuje už od roku 1983. Krytina od této společnosti disponuje vlastnostmi, které ji posouvají na přední místa v žebříčku oblíbenosti.

10 důvodů, proč zvolit krytinu KM Beta:

Vysoká pevnost – pevnost betonových tašek je důležitá zejména v zátěžových sněhových oblastech. Betonová střešní krytina od KM Beta, a. s., unese více než normou požadovaných 2000 N.

Vysoká mrazuvzdornost – tato vlastnost výrazně ovlivňuje životnost střešní krytiny. Krytina má malou nasákavost (do 9 %), a to díky nízkému obsahu pórů v materiálu, i proto tašky splňují parametry požadované evropskou normou EN 490 na zkoušky mrazuvzdornosti.

Vysoká odolnost – je pro životnost střešní krytiny důležitým ukazatelem. Betonová střešní krytina je odolná jak vůči povětrnostním vlivům, tak proti agresivním chemickým vlivům vnějšího prostředí, přičemž nevyžaduje téměř žádnou údržbu. Krytina je vyrobena tak, aby odolávala ohni, i proto patří mezi nehořlavé materiály třídy A1, které se nemohou vznítit ani hořet, a neuvolňuje žádné škodlivé látky.

Dlouhá životnost – pevnost, mrazuvzdornost i odolnost ovlivňují životnost krytiny, která se odhaduje na 100 let. Výrobce poskytuje záruku na střešní krytinu až 30 let.

Izolační vlastnosti – v současnosti se od střešní krytiny očekává, aby v kombinaci se zateplením střešního pláště udržela teplo v interiéru a nepropouštěla ho ven. Pohodu bydlení umocňují dobré zvukově izolační vlastnosti (dovnitř neproniká zvuk dopadajících dešťových kapek, krytina za silného větru nevibruje).

Ekologičnost materiálu – výroba betonových tašek nezatěžuje okolí velkým množstvím emisí CO2. Ekologičnost tohoto materiálu dokazuje i šetrná těžba a využívání přírodních surovin, které se v přírodě objevují v téměř nevyčerpatelném množství.

Tvarová i barevná stálost – díky technologii výroby i fyzikálním vlastnostem betonu je krytina mimořádně přesná a její tvar ani rozměry se ani časem nemění. Materiál je stejně probarvený v celé tloušťce a celoplošně barevně jednotný po celou dobu své životnosti.

Jednoduchá montáž – pokládka krytiny je snadná. Drážky do sebe snadno zapadají a nepropouštějí srážkovou vodu ani za mimořádně silného deště. Kdyby náhodou došlo k poškození jedné tašky, stačí vyměnit pouze daný kus. Není potřeba rozebírat větší plochu střechy.

Komplexní střešní systém – střecha plní taky funkci estetickou a ta se může naplno rozvinout díky širokému výběru střešního příslušenství a doplňků, jimiž KM Beta zabezpečuje maximální funkčnost střešního pláště v jednotném designu.

Výhodná cena a servis – v neposlední řadě nemůžeme zapomenout, že odborníci z KM BETA vám rádi ušetří čas i starosti bezplatným výpočtem potřeby střešních prvků na konkrétní střechu podle vašich požadavků. Výhodné ceny nejen betonové střešní krytiny od KM Beta můžete nakoupit na www.shop.kmbeta.cz.