A podle čeho se v nabídce firem, které nabízí služby v této oblasti, orientovat? Existuje několik ukazatelů, které vás zaručeně dovedou ke kvalitní bráně.

Jedním z prvních znaků toho druhu jsou varianty bran podle mechanismu, které firma nabízí. Kvalitní dodavatel by měl umět vyrobit čtyři základní druhy. Rozhodně byste v nabídce měli objevit otočnou bránu, a to jak jednokřídlou, tak také dvoukřídlou. Neměla by chybět posuvná varianta. Ta bývá ještě buď ve variantě samonosné brány, nebo posuvu po kolejnici. Kvalitní dodavatel by vám měl umět nabídnout variantu s automatickým pohonem i bez něj.

Dalším pozitivním znakem je, když dodavatel bran udává ve své specifikaci maximální doporučenou šířku průjezdu. Vjezdové brány pro běžné použití totiž unesou jen omezenou hmotnost konstrukce a s tím se při návrhu musí počítat. Zkušení výrobci bran tak tento údaj většinou mají přímo ve své nabídce. A protože vjezdová brána není technicky jednoduchá záležitost, je vhodné, aby firma ve svých materiálech měla uvedenou také stavební připravenost pro montáž tohoto zásadního prvku oplocení.

Vynikajícím signálem je potom moment, kdy vám realizátor dokáže nabídnout výrobu i dalších prvků oplocení ve stejném materiálu a designu. V případě, že se věnujete zhotovení nebo rekonstrukci celého oplocení, je to velmi praktické. Tato informace ale zvyšuje také důvěryhodnost dodavatele.

Kompletní oplocení totiž nabízí jen specializované firmy, u kterých se můžete na bezproblémovou funkčnost své nové brány spolehnout na dlouhá léta.

Jedním z předních výrobců na českém trhu je společnost Lamark, která diktuje technické i designové trendy v oblasti kovaného oplocení. Nabízí ale i varianty plotů z tahokovu a také samotné jäklové rámy, do kterých si můžete zvolit naprosto libovolnou výplň. Lamark brány vyrábí, montuje a servisuje. Potěšující je také fakt, že Lamark na své oplocení dává záruku až 10 let!

Více o produktech Lamark najdete na www.ploty-lamark.cz