V této anketě může široká veřejnost hlasovat pro dřevěná hřiště, dřevěné konstrukce, moderní dřevěné domy, roubenky a sruby, ale také interiéry. Jeden z hlasujících navíc vyhraje poukaz na nábytek v hodnotě 50 000 Kč od vybraných členů Klastru českých nábytkářů!

Veřejnost může vybírat z 88 soutěžních děl v 8 kategoriích ve dnech 15. – 26. 2. 2016 v Galerii Dřevěné stavby roku 2016 (www.drevoprozivot.cz/galerie). Návod na to, jak hlasovat, najdete zde. Výsledky hlasování budou zveřejněny po slavnostním vyhlášení vítězů DSR 2016, které proběhne dne 17. 3. 2016 ve Křtinách u Brna. Projekt se koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky, Ministerstva průmyslu a obchodu a Svazu měst a obcí ČR. Anketu podporují významní partneři, jejichž úplný seznam najdete zde.

Naše anketa nabízí svým hlasujícím kromě přehlídky dřevěných staveb také příjemný bonus. Všichni hlasující, kteří pošlou alespoň jeden hlas v KAŽDÉ SOUTĚŽNÍ KATEGORII, se zařadí do soutěže o nábytek v hodnotě 50 000 Kč od vybraných členů Klastru českých nábytkářů (Dřevotvar, Dřevojas, Nadop). Vítězem se stane ten hlasující, který svými hlasy uhádne skutečné vítěze hlasující veřejnosti v anketě DSR 2016. Šanci na výhru je možné zvýšit využitím všech hlasů, které má každý hlasující k dispozici, tedy 3 hlasy v každé kategorii.

Ředitel Nadace dřevo pro život Ing. Stanislav Polák vysvětluje, že: „Našim cílem je ukázat veřejnosti krásu dřeva jako obnovitelného přírodního materiálu v každodenním životě.“ Na otázku, čím je anketa DSR výjimečná, odpovídá: „Výjimečná je zejména tím, že propojuje realizační firmy, architekty, nebo třeba zoologické zahrady s jejich potenciálními zákazníky. Veřejnosti zase umožňuje vybrat si z těch nejzajímavějších dřevěných staveb právě tu, ve které chtějí bydlet či kterou chtějí navštívit.“

Další informace o anketě DSR a Nadaci dřevo pro život naleznete zde:

www.DrevoProZivot.cz/DrevenaStavbaRoku

www.facebook.com/DrevenaStavbaRoku

O Nadaci dřevo pro život (www.DrevoProZivot.cz) Organizátorem ankety je Nadace dřevo pro život. Jejím záměrem je dlouhodobé a systematické šíření informací o významu bohatství lesů pro společnost, způsobech péče o ně a možnostech využívání dřeva jako významné obnovitelné suroviny v České republice. Jedním z projektů, který napomáhá tomuto záměru, je právě anketa Dřevěná stavba roku.