Nebo často přehlíženými jsou nášlapné rošty a další příslušenství potřebné pro údržbu střechy. Každá firma má pro tyto účely svoje „vychytávky“ a výjimkou není ani společnost KM Beta, největší výrobce betonové střešní krytiny. S jejími výrobky se lze seznámit na www.kmbeta.cz.

Estetika „páté stěny“

Zejména u střech s větším sklonem tvoří střecha podstatnou část pohledu. Pokud pomineme základní střešní tašky, které pokrývají většinu plochy, lze zbývající prvky (tzv. doplňkové) rozdělit na ty, které doplňují skladbu střešního pláště a zároveň zlepšují jeho funkčnost, a na okrasné, které více řeší estetické ztvárnění střechy. Mezi ty funkční určené pro řešení technických detailů patří například tašky okrajové, větrací, prostupové nebo anténní.

Okrasné střešní prvky mají spíše estetickou funkci, zvýrazní a zkrášlí střechu. Okrasné střešní prvky jsou oblíbené zejména v individuální venkovské výstavbě. Dle vkusu si lze vybrat buď hřebenové okrasné prvky, nebo ozdobné koncové hřebenáče (motivy vítr a lev), případně i tvarované hřebenové ucpávky (motivy hrozen a slunce). Vhodnost jejich použití je důležité zvážit vzhledem k celkovému kontextu okolní výstavby i charakteru stavby. Pokud se je rozhodnete použít, doporučujeme výběr takových prvků, které jsou v souladu s materiálovým i barevným řešením krytiny.

Hřebenové prvky pořídíte kupříkladu u KM Beta v pěti atraktivních barevných provedeních – cihlová, višňová, hnědá, černá, šedá. Ozdobné hřebenové ucpávky a koncové hřebenáče jsou pak k dispozici v cihlové, višňové, hnědé a černé, případně v šedé barvě, na přání i v dalších, méně obvyklých odstínech. Všechny tyto prvky ladí s krytinou KM BETA vyráběnou v celkem sedmi atraktivních barvách (cihlová, višňová, hnědá, černá u krytiny KMB HODONKA, u krytiny KMB BETA navíc šedá, zelená a případně i modrá). Podle vkusu si lze vybírat buď lesklý vzhled (Briliant), nebo matný (Elegant) vzhled střechy. Ekonomickou volbou je Standard, probarvený beton bez povrchové úpravy.

Podrobnější informace o střešním systému KM BETA a dalších stavebních materiálech získáte na www.kmbeta.cz nebo na bezplatné telefonní lince 800 150 200. Materiály KM BETA můžete s výraznou slevou zakoupit na e-shopu www.shop.kmbeta.cz.