Podezdívka a její provedení se v dnešní době často podceňuje. Někomu se totiž může zdát, že metr vysoký sokl působí nemoderně a není vhodný pro současné stavby. Opak je však pravdou! Pokud se zvolí dobrý materiál, podezdívka zkrášlí dům a zvýší jeho hodnotu.

Estetická funkce ovšem není ten hlavní důvod, proč stavět sokl. Společně s fasádou má podezdívka izolační i ochranné vlastnosti a je oprávněně označována jako brána, kudy se do zdiva dostává vlhkost. Pokud tedy tato brána není dostatečně zabezpečená, hrozí riziko vzniku nadbytečné vlhkosti a plísní, které s sebou nese výdaje za opravy a rekonstrukce celé nemovitosti.

Odvětrávaná podezdívka Novabrik

Jak tedy vytvořit kvalitní sokl s prvotřídními vlastnostmi, který vydrží dlouhá léta? Špičkou na českém trhu jsou cihly Novabrik Regular, které jsou ideální pro odvětrávání zdiva spodní části stavby. Odvětrávání je zaručeno tím, že mezi betonovými obklady a zdí je vzduchová mezera, kde neustále cirkuluje vzduch a odvádí přebytečnou vlhkost.

Už žádné sanace a podřezávání zdiva – sokl Novabrik představuje jednoduché a především účinné řešení, které váš dům zbaví vlhkých zdí a zabrání tvorbě nebezpečných plísní.

Podezdívka, kterou si hravě postavíte sami

Velká výhoda betonových obkladů spočívá v jejich snadné montáži. Cihly se na sebe skládají tzv. suchou cestou bez použití malty, lepidel či tmelů. Tento unikátní a důmyslně navržený systém je tak doslova stavebnicí pro dospělé, kterou si dokáže sám složit každý šikovný kutil. Obklady jsou kotveny k vymezovacímu roštu, tudíž nezatěžují dům, nýbrž základovou spáru.

Sokl v různých barvách i povrchových úpravách

Cihly Novabrik Regular, které jsou vyrobené z vibrolisovaného betonu, svým vzhledem připomínají přírodní kámen a mají originální estetický design. Díky širokému výběru barev od bílé, přes pískovou, červenou, až po zelenou, si lze podezdívku vytvořit přesně podle vlastního vkusu a fantazie. Na výběr jsou také tři povrchové úpravy (hladká, broušená, štípaná).

Podezdívka i multifunkční fasáda

Zmíněné obklady se kromě soklu či podezdívky používají také na realizaci odvětrávané fasády. Cihly Novabrik Regular jsou ideální na rekonstrukce starších objektů, kdy je potřeba řešit zvýšený výskyt vlhkosti ve zdivu.

Proč si vytvořit sokl se systémem Novabrik?

  • odvětrávaná podezdívka, která odvádí vlhkost
  • jednoduchá montáž suchou cestou
  • osvědčený materiál, který je výhodnou investicí do budoucnosti
  • estetický vzhled, široký výběr barev a provedení

Více informací na www.novabrik.cz