Výklopná funkce okna Okna preSelect® umožňuje i vysokým osobám přístup k otevřenému oknu a kochání se výhledem. Navíc zvyšuje užitnou plochu místnosti díky možnosti ponechání otevřeného okna v libovolné pozici v rozsahu od 0 do 35°. Kyvná funkce s otočením do 180° se využívá při mytí vnější strany zasklení a ke stažení markýzy.

Pohodlné používání

Okno se ovládá pomocí kliky umístěné v dolní části křídla. Změnu způsobu otevírání zajišťuje přepínač preSelect dostupný v boční části rámu. Plnou stabilitu křídla a bezpečnost při změně výklopné a kyvné funkce zaručuje inovativní systém kování a závěsů.

Zdravé mikroklima

Okno FPP-V preSelect® je vybaveno automatickou ventilační klapkou V40P, která zajišťuje přísun optimálního množství vzduchu. Bezobslužná ventilace v oknech FAKRO zaručuje v podkroví zdravé mikroklima a úsporu energie, s čímž jsou spojené nižší náklady na vytápění. Okna mohou být vybavena různými zaskleními: super energeticky úspornými, se zvýšenou odolností proti vloupání, proti přehřívání.

Zvýšená odolnost

Odolnost oken zlepšuje použití thermo distančního rámečku TGI a dodatečného těsnění v profilu při zasklení. Rámeček TGI omezuje riziko kondenzace vodních par na rámu křídla, těsnění chrání před průnikem vody z tajícího sněhu. Vakuová impregnace dřeva používaná u oken FAKRO a odolný lakovaný povlak laku solidně chrání dřevěné části okna.

Bezpečnost užívání a odolnost proti vloupání

Okna jsou vybavena speciálním systémem zpevněné konstrukce okna topSafe. Systém významně zvyšuje odolnost střešních oken proti vloupání a chrání je před otevřením během případného šlápnutí na křídlo.

Materiálové variace

Výklopně-kyvná střešní okna jsou dostupná dřevěná, dřevěná lakovaná bílým polyuretanovým lakem a okna vyrobená z vícekomorových PVC profilů. Plastová okna lze mít bílá nebo v dekoru borovice či zlatý dub.

Rozsah montáže okna 15-55°.

Akce

V období od 12. září do 15. listopadu 2016 probíhá akce Připravte se na Vánoce už teď – s FAKRO. Za nákup výklopně-kyvných střešních oken preSelect® lze získat dárkový certifikát v hodnotě až 5000 Kč na nákup v internetovém obchodě mall.cz.

Neváhejte a udělejte radost sobě nebo svým blízkým!