Nejen základní tašky, ale i střešní doplňky jsou velmi důležité

Každá střecha s pálenou střešní krytinou sestává jak ze základních tašek, tak i ze střešních doplňků a příslušenství, které vytvářejí jeden funkční celek. Společnost TONDACH, která je proslulá výrobou kvalitní pálené střešní krytiny, vyvíjí i kompletní řadu střešních doplňků ke každému modelu, povrchové úpravě a barevnému provedení.

Speciální keramické tvarovky řeší nejen problém složité montáže

U střech se skládanou krytinou je vyžadován minimální větrací průřez v oblasti hřebene alespoň 0,5‰ příslušné střešní plochy. K tomuto se používá tzv. větracích tašek různých větracích průřezů jako doplňků k základním taškám stejného typu. Montáž klasických větracích tašek umístěných pod hřebenem za použití větracích pásů však vyžaduje značnou preciznost pokládky, při samolepicí variantě je navíc nutné dbát na dokonalé vysušení tašek a bezprašnost prostředí. Ekonomicky se ve výsledku nejedná o nejlevnější řešení.

Ve všech ohledech je praktičtější použití speciální doplňkové tašky - tašky posuvné větrací pro připojení hřebene. Hlavní výhodou použití této tvarovky je zachování větrací funkce v hřebeni bez nutnosti použití větracích pásů pod hřebenem. Tím se eliminuje jak čas potřebný na zdlouhavou přípravu, tak i riziko spojené s montáží náročnou na pečlivost provedení. Tašky posuvné větrací pro připojení hřebene neplní jen funkci větrací, ale také ekonomickou. Protože při jejich pokládce není třeba použití takových materiálů, jako je větrací pás hřebene nebo osazení větracích tašek, snižují se tak náklady jak za materiál, tak i montáž.

Výhody tašky posuvné větrací pro připojení hřebene

  • Úspora nákladů

Jak už bylo uvedeno výše, při instalaci tašky posuvné větrací pro připojení hřebene není nutné použití větracího pásu a větracích tašek, čímž se uspoří v základních cenách až 45 % materiálu na 1 bm hřebene. Jednoduchost a rychlost montáže bez nutnosti další přípravy či nutnosti řezání větracích tašek u hřebene znamená další snížení nákladů.

  • Posuvnost a větrací průřez

Posun větrací tašky TONDACH po spodní řadě tašek je možný až o 20 cm, každá tvarovka má větrací průřez 20 cm2 (větrací průřez klasické větrací tašky se pohybuje v hodnotách od 12 do 25 cm2).

  • Design

Posuvné větrací tašky TONDACH jsou vyrobeny ze stejného materiálu jako samotná střešní krytina. Mají tedy i stejnou životnost, jsou bezúdržbové a výsledné provedení značně zvyšuje estetickou hodnotu stavby.

Dokonalá funkčnost střešní krytiny a její dlouhá životnost jsou však závislé také na výběru odborníků na její pokládku. Nepodceňujte proto kromě výběru kvalitního střešního materiálu ani výběr ověřených řemeslníků.

Chcete vědět více o možnostech a typech střešní krytiny a střešních doplňků TONDACH? Veškeré informace naleznete na www.tondach.cz nebo v online katalogu.