Jednou z takových je technologie montovaných domů z lehkého keramického betonu od Dům jedním tahem. Díky převratné rychlosti stavby a skvělým izolačním vlastnostem použitých materiálů pomáhá šetřit náklady při stavbě i při užívání domu.

Stavebnicová technologie s minimem mokrých procesů

Dům jedním tahem (DJT) nabízí velmi rychlý způsob výstavby domů z velkoplošných dílců z keramického betonu (Liaporbetonu) s minimem mokrých procesů. Keramický beton se vyznačuje vysokou pevností a žáruvzdorností, jako běžný beton. Oproti němu má ale navíc nižší objemovou hmotnost a skvělé zvukové a tepelné izolační vlastnosti, takže dům bude mít i nízké nároky na vytápění. Unikátní stavebnicový systém z velkoplošných dílců umožňuje rychlou výstavbu.

Dům jedním tahem nabízí 25 typových úsporných domů a 8 nízkoenergetických a pasivních typových domů, které si lze přizpůsobit podle vlastních představ. Typový projekt k domu získáte při objednávce stavby od Dům jedním tahem zcela zdarma.

Průběh výstavby – hrubá stavba za 4 dny

Po tom, co si vyberete některý z typových domů, a do projektu budou zapracovány úpravy dle vašich přání, vyrobí se všechny obvodové dílce a vnitřní příčky. U patrových domů je součástí dodávky také betonové schodiště a monolitický strop.

  • Stavba Domu jedním tahem začíná na připravené základové desce, kterou si můžete zrealizovat předem sami, nebo ji nechat na DJT.
  • Realizace hrubé stavby patrového domu trvá pouhé 4 dny, realizace hrubé stavby přízemního domu trvá pouhé 2 dny.
  • Na stavbě bude čisto, žádné dodatečné sekání instalací, řezání drážek, broušení apod. Drážky a prostupy v dílcích pro rozvody topení, vody a kanalizace jsou včetně krabiček a vytrubkování pro elektroinstalace připraveny již z výroby. V případě potřeby lze však do snadno opracovatelného keramického betonu potřebné drážky přidělat.
  • Dílce mají z výroby hladký povrch. Pro konečnou vnitřní úpravu hladké strany dílce (od formy) stačí pouze stěrka. U hrubé strany dílce (ručně hlazené) lze použít jednovrstvou sádrovou omítku. Toto řešení přináší značnou úsporu v provedení omítek oproti zděným konstrukcím.
  • Izolační a akumulační schopnosti Domů jedním tahem se v průběhu zimy starají o tepelnou pohodu a v létě udržují rozumnou teplotu v domě.
  • Díky minimu mokrých procesů je možné se do domu nastěhovat ihned po dokončení výstavby. Stavba nemusí „vymrznout“.

Video ze stavby Domu jedním tahem – Helena

Hrubá stavba, která by vám jinak zabrala týdny či měsíce, bude hotova do čtyř pracovních dnů. Navíc se zárukou výrobce.

Dům k dokončení do 2 měsíců

Další možností, kterou DJT nabízí, je převzít dům ve fázi „dům k dokončení“. Stavba domu do této fáze realizace netrvá déle než 2 měsíce. Po realizaci hrubé stavby (popsané výše) následuje montáž krovu a pokládka střešní krytiny s okapovým systémem Bramac, osazení oken a vchodových dveří.

Dům k nastěhování

Ať už se ale rozhodnete dokončit dům sami, s pomocí řemeslníků z vašeho okolí, nebo budete ve spolupráci pokračovat s DJT, budou práce díky promyšlené technologii rychlejší a náklady na ně nižší než u cihlového domu. Dům lze dokončit do 6 měsíců od zahájení výstavby.

Chcete vidět, jak se bydlí v Domech jedním tahem? Navštivte s námi výrobu, probíhající stavby i již obydlené domy. Více informací najdete na www.dumjednimtahem.cz.