Izolace z kamenné vlny chrání jak vnitřní prostředí před hlukem, který přichází z venku, např. z automobilové dopravy, tak venkovní prostor, kde hluk vzniká uvnitř objektu, např. hlučná průmyslová výroba. V bytovém domě mohou být pro jejich obyvatele velmi nepříjemné třeba zvuky od sousedů.

Výrobky ROCKWOOL zásadním způsobem omezují přenos hluku a podstatně zlepšují akustické vlastnosti celé stavby. Kamenná vlna má otevřenou vláknitou strukturu, a proto je k pohlcování a regulování hluku ideálním stavebním materiálem.

Kamenná vlna je dlouhodobě stálá a nemění svou izolační funkci. Zachovává si své vlastnosti po celou dobu životnosti. Produkty z přírodního kamene mají větší hustotu, nesesedají a nedeformují se. Díky tomu jsou tvarově stálé, pružné a zachovávají svoji tloušťku.

Výroba izolací z kamenné vlny je šetrná k životnímu prostředí. Přírodní cyklus Země vyprodukuje 38tisíckrát více kamene, než skupina ROCKWOOL spotřebuje při roční výrobě kamenné vlny. Produkty tak ušetří mnohem více energie, než je zapotřebí nejen pro jejich výrobu, ale i pro skladování, přepravu nebo recyklaci.

V budovách se přes 70 % energií spotřebuje na vytápění a chlazení. Zateplení sníží spotřebu tepla v zimě a zároveň spotřebu energie na chlazení v létě. Odborným a správně provedeným zateplením může majitel budovy výrazně ušetřit náklady na vytápění, zvýšit hodnotu stavby a zlepšit její vzhled.