Vyberete-li si vhodnou technologii pro realizaci podlahy, může to pro vás znamenat časový rozdíl od započetí prací do položení finálního povrchu nejen dny, ale i týdny! U litých podlah je vysychání závislé do značné míry na možnosti větrání a počasí (teplotě, vlhkosti), a proto se jeho doba může případ od případu značně lišit. Betonové podlahy s sebou navíc nesou riziko prasklin. Všem těmto problémům a průtahům se lze vyhnout se “suchými podlahami”.

Rychlé řešení podlah pro novostavby i rekonstrukce

Podlahy realizované suchou cestou se hodí jak pro novostavby, tak i pro rekonstrukce. Hlavní výhodou je bez pochyby rychlost realizace. Podlahu v menší místnosti, která je ihned po dokončení připravena na položení finální vrstvy (vinyl, lamino, dlažba apod.), lze stihnout za odpoledne. Montáž není složitá, lze ji zvládnout svépomocí.

U suchých podlah se jako podkladní vyrovnávací vrstva používá keramické kamenivo Liapor (keramzit) frakce 1-4 mm. Vrstva kameniva se ručně urovná, zhutní a zakrývá podlahovými deskami (systém pero-drážka), které se následně prošroubují a přetmelí. Na podlahové desky může přijít finální povrch (koberec, dlažba, lamino...), případně lze jako mezivrstvu na Liapor vložit ještě kročejovou izolaci. Realizace je rychlá - podlaha je ihned plně pochozí. V rodinném domě lze všechny podlahy zvládnout během několika dnů.

Výhody lehkého keramického kameniva

Kamenivo Liapor, použité pro vyrovnávací vrstvu, přináší i další výhody. Je to 100% přírodní materiál bez chemických příměsí, má dobré akustické i tepelně izolační vlastnosti a velmi nízkou hmotnost. V porovnání s betonovou podlahou zatěžuje mnohem méně nosnou konstrukci, proto je ideální pro rekonstrukce starších staveb, podlahy v půdních vestavbách apod. S materiálem se díky nízké hmotnosti taky mnohem lépe na stavbě manipuluje.

Přečtěte si více o výhodách lehkého keramického kameniva Liapor při realizaci podlah na webu www.liapor.cz a s případnými dotazy se obraťte na obchodně technické poradce Liapor.

Kamenivo Liapor pro realizaci podlah suchou cestou zakoupíte v obchodní síti Liapor, nebo on-line v e-shopu obchod.liapor.cz.