Sekční vrata

Konstrukci sekčních vrat tvoří lamely z ocelového plechu, které se při otevírání vysouvají po vodicích kolejnicích nahoru. Tento typ patří v současné době k nejžádanějším; k jeho hlavním výhodám patří to, že nezabírá prostor po stranách vjezdu, vyžaduje se jen dostatek místa u stropu. Sekční vrata se navíc dají pořídit už zateplené polyuretanovou pěnou, což ocení hlavně ti, kdo v garáži rádi kutí. Komu vadí plechový vzhled, může sáhnout po vratech v imitaci přírodního dřeva.

Výklopná vrata

Jde o řešení nejméně náročné na finance i instalaci. Musí se ovšem počítat s tím, že křídlo se vyklápí před vjezd a snižuje vstupní výšku garáže. Výklopná vrata nelze doporučit u garáží, které ústí přímo do ulice, kde by při otevírání mohla poranit kolemjdoucího chodce. Na druhé straně jde o spolehlivý systém, který vám vydrží dlouhá léta.

Rolovací vrata

Ze všech typů garáží jsou nejméně náročná na prostor, hodí se proto pro malé garáže, kam se kromě auta nic jiného nevejde. Rolovací vrata se chlubí nízkou hmotností, o to méně ale izolují a mohou i promrznout. Tenký materiál navíc nepředstavuje příliš velkou překážku pro zloděje. Kromě toho musíte lamely pravidelně čistit, protože se při navíjení o sebe třou a nabalené nečistoty znehodnocují jejich povrch.

Křídlová vrata

Vrata se dvěma křídly otevíranými do stran se pyšní masivním, důstojným vzhledem, dlouhou životností a spolehlivostí. Z vnitřního prostoru garáže neukrojí ani kousek, potřebují jen prostor před vjezdem. Nedají se ovšem instalovat všude, záleží na okolním terénu i na sklonu vjezdu.

Posuvná vrata

Vrata otvíraná posunutím do strany se dají vyrobit na míru i pro velmi široké garáže. Na rozdíl od sekčních vrat nepotřebují místo nad vjezdem, ale na straně. Lze je otevřít jen částečně - do garáže můžete vejít, aniž byste otevírali celá vrata.