Střešní okno a balkon

Balkonové okno FGH-V Galeria je inovativní, dvoukřídlé okno, u kterého otevřená křídla tvoří balkon. Horní křídlo se vyklápí nahoru, dolní - vyklopené dopředu - umožňuje přístup do výklenku balkonu. Otevřením balkonového okna získáme dodatečný prostor v podkroví a blízký kontakt s okolím.

Estetika a funkcionalita v jednom

Boční ochranné zábradlí je integrováno s dolním křídlem a vysouvá se během jeho otevírání. Během zavírání dolního křídla se zábradlí balkonu zasune do okna a není vidět nad střešní plochou. Ukryté je pod oplechováním okna, díky tomu nedochází k jeho znečištění a nenarušuje estetiku střechy. Po otevření balkonu je zábradlí vždy suché a čisté, to garantuje bezporuchový provoz.

Snadná obsluha

Křídlo je při vyklopení o 0° až 45° přidržováno inovativním podpěrným mechanismem, který umožňuje ponechání otevřeného křídla v tomto rozsahu v libovolné poloze. Horní křídlo lze otevřít také rotačně o 180° a slouží mimo jiné k mytí vnější plochy okna. Dolní křídlo se vysouvá dopředu. Pro zavření je nutné pouze uvolnit blokace, které se nacházejí u zábradlí na zárubni.

Bezpečnost na nejvyšší úrovni

Speciální systém topSafe, použitý u okna Galeria, zajišťuje zvýšenou užitkovou a ochrannou bezpečnost (proti vloupání). Standardně je okno vybaveno super energeticky úsporným bezpečnostním trojsklem se snadno omyvatelným povrchem. Okno je mimořádně vhodné do budov, u kterých je kladen zvláštní důraz na úsporu tepelné energie. Vnitřní sklo je laminované, bezpečnostní třídy P2A. V případě jeho poškození zůstanou střepy slepeny fólií, což snižuje případné ohrožení. Na vnější straně je namontováno tvrzené sklo s doživotní zárukou odolnosti proti krupobití.

Úspora energie a zdravé mikroklima

Dalším důležitým prvkem, použitým v oknech Galeria, je automatická ventilace V40P, která prostřednictvím automatické regulace velikosti průtokového kanálu přivádí optimální množství vzduchu, a zajišťuje tak zdravé mikroklima v podkroví a úsporu tepelné energie.

Širokým otevřením balkonového okna Galeria zveme okolní svět do našeho domu. Jako bonus dostáváme také spoustu přírodního světla, kontakt s okolím a krásný výhled, což zcela jistě zlepšuje kvalitu každodenního, aktivního života.