Kvůli čistému vzhledu i jedinečnému výhledu roste poptávka po oknech rohových, přičemž se samozřejmě řeší otázka, jak na sebe kolmé skleněné plochy napojit. Pokud to konstrukce domu dovolí, můžete se dnes obejít bez opěrného rohového pilíře a skla nechat spojit "na sraz"; mezera mezi nimi se vyplní speciálním tmelem a přepáskuje, čímž se dosáhne nejužšího viditelného spoje.

Společnost DAFE-PLAST dokonce nabízí i systém velkoformátových posuvně-zdvižných dveří, u nichž se dají obě rohová křídla otevřít. V létě tak můžete celý roh prakticky vyrušit a interiér s exteriérem propojit ještě efektivněji. Systém ovšem vyžaduje speciální stavební a projektové předpřípravy a budete muset počítat s vyšší finanční investicí.

Pro zlepšení tepelně-izolačních vlastností se někdy do proskleného rohu vkládá extrudovaný polystyren, který se pak schová pod krycí plech. Pohledová šířka sice není o nic větší než v případě jednoduchého přepáskování, někomu ale může vadit plechový vzhled.

Viditelnějším, ale ze stavebního hlediska jednodušším spojem je rámový sloupek o šířce 10 cm, do kterého se skla jednoduše zasadí. Ocelový sloup může zakrývat i podpůrné prvky konstrukce domu, jež by svým vzhledem s hliníkovými profily velkoformátových oken či dveří tak úplně neladily, ale z hlediska statiky je v konkrétním případě nelze vynechat.