Takovými jsou okna Schüco LivIng Alu Inside z PVC-U, která obdržela od německého Institutu pasivních domů v Darmstadtu certifikát, že splňují hodnoty tepelné izolace pro pasivní domy.

Edward Lowes (uprostřed) z Institutu pasivních domů (Passive House Institute) předává certifikát Markusi Herbstovi (vpravo), mluvčímu výkonného vedení společnosti Schüco Polymer Technologies KG, a Christianu Fischerovi, vedoucímu technologického oddělení společnosti Schüco Polymer Technologies KG.

Schüco LivIng Alu Inside je plastový systém profilů bez ocelové výztuhy, základ tvoří patentovaná technologie hliníkových spojovacích pásků, které jsou z nekonečného hliníkového pásu extrudovány do plastových profilů. Dodávají celé konstrukci stabilitu, která se pak prakticky rovná profilům s ocelovou výztuhou.

Okenní systém Schüco LivIng Alu Inside nemá tepelné mosty

7komorová konstrukce, vynechání ocelových výztuh a specifické umístění hliníkových pásků znamená, že okenní systém Schüco LivIng Alu Inside nemá žádné tepelné mosty. Toho je dosaženo zásluhou materiálu uvnitř profilového systému, a to vysoce jakostní hliníkové slitiny, která díky svému leštěnému povrchu odráží cca 90 % tepelného záření. Systém středního těsnění se třemi stupni odvodu vody, optimální rozložení komor a další velkoobjemové izolační zóny pro umístění izolačních bloků Neopor® zajišťují dosažení vynikajících parametrů tepelné izolace (Uf v hodnotě 0,87 W/m2K). Požadavkům na pasivní dům pak podle testu Dr. Feista vyhovuje systém Schüco LivIng Alu Inside pomocí dalších bloků Neopor®, díky kterým docílil hodnoty dokonce Uf = 0,79 W/m2K.

Těsnění EPDM garantuje skvělou těsnost oken po celou dobu životnosti

Potřebného tepelněizolačního efektu dosahují okna Schüco LivIng Alu Inside i díky svařovatelnému těsnění EPDM, které garantuje skvělou těsnost oken po celou dobu životnosti, a to i v kritických rohových partiích. Kromě dokonalého těsnicího účinku, zvýšené vodotěsnosti a estetického provedení bez přerušení po celém obvodu je jeho výhodou odolnost vůči UV záření i stabilita v extrémních klimatických podmínkách, pružnost i po svaření si zachovává při teplotách od -40 °C do +120 °C.

Okenní systém Schüco LivIng Alu Inside je dostupný nejen v základní šedé barvě, ale aplikovány mohou být i různě barevné venkovní krycí lišty Schüco TopAlu, metalické barvy Schüco AutomotiveFinish nebo široké portfolio PVC fólií Schüco UnlimitedFinish.

Zdroj: Schüco CZ