Zároveň však nijak neomezuje obyvatele ve výhledu a díky bočním kolejnicím integrovaným do profilů okenních a fasádních systémů Schüco je roleta Schüco ZIP Design Screen uchycena natolik pevně, že spolehlivě odolá vytržení i při rychlosti větru až 25 m/s. To odpovídá 9. až 10. stupni na Beaufortově stupnici, tedy silné vichřici vyvracející i stromy.

Schüco ZIP Design Screen výrazně snižuje přehřívání interiérů

Nové venkovní stínění Schüco ZIP Design Screen je nejen estetickým, ale i praktickým řešením, zajišťujícím tepelný komfort, protože výrazně snižuje přehřívání interiérů budov během slunečných dnů. Screeny jsou vyrobeny z textilií v různých designech, odolných vůči povětrnostním vlivům, i z materiálů s protipožární odolností až do třídy B1. V závislosti na zvolené tkanině lze dosáhnout úrovně průhlednosti mezi 0 až 14 %, což umožňuje vytvořit buď úplnou tmu, nebo si zachovat kontakt s vnějším světem, a to i v případě, kdy jsou screeny zcela spuštěny. To platí i ve dnech se silným větrem, protože rolety odolají rychlosti větru na úrovni 9 až 10 na Beaufortově stupnici. Toho je dosaženo pomocí bočních vodicích kolejnic, do nichž je roleta uchycena na principu zipu a které jsou integrovány do profilu a zabraňují vytržení rolety v důsledku silného poryvu větru. Stínění Schüco ZIP Design Screen navíc dokáže detekovat překážky při vytahování i spouštění.

Designové stínění pro stávající i nové okenní a fasádní systémy

Protisluneční ochrana Schüco ZIP Design Screen s hladkým vzhledem tkaniny vytváří homogenní vzhled fasády, jeden díl screenu může být až 18 m² velký. Stínění je vhodné pro různé okenní či fasádní systémy Schüco, včetně nových hliníkových fasád Schüco UDC 80 (Unitised Dynamic Construction, pohledová šířka 80 mm), nového okenního systému AWS 75 PD.SI (hliníkový okenní systém s panoramatickým designem), i do osvědčeného okenního systému AWS 75.SI. Systém Schüco Zip Design Screen je dodáván prefabrikovaný - srolovaný a připravený k instalaci do skryté roletové schránky. Pro okenní systémy AWS je již opatřen dodatečnou tepelnou izolací. Hmotnost rolety je minimální a instalace je rychlá a snadná.