„Sádrokartonové desky Habito H jsou nejen dostupné, ale práce s nimi je jednoduchá a rychlá. Jako uživatel navíc oceníte to, že jsou protipožární, impregnované, vysokopevnostní, při správné instalaci dokážou velice dobře izolovat hluk a je do nich možné kotvit těžká břemena bez předvrtání. Navíc je stěna z vysokopevnostní desky Habito H užší než ta zděná, tedy si nesnížíte obytný prostor, při čemž ale získáte mnohem vyšší akustický komfort,“ říká Ing. Milan Daněk, produktový manažer společnosti Rigips.

S vysokopevnostní deskou Habito H je postaveno snadno a rychle

Práce se sádrokartonem nové generace, Habito H, je rychlejší, čistější a levnější než stavba z cihel. Využít ho navíc můžete k vybudování nových příček v bytech nebo v kancelářských prostorách, ke konstrukci závěsných podhledů nebo pro výstavbu mezibytových a bezpečnostních příček. Tento materiál nové generace plnohodnotně nahrazuje cihlu nebo pórobeton. Pokud nechcete čekat na stavební materiál, kterého je v dnešní době velmi málo, využijte vysokopevnostní desku Habito H od Rigipsu, která je řazená mezi špičkové materiály pro interiérové konstrukce.

Kotvení bez předvrtání, hmoždinek a výztuh

Únosnost břemen u vysokopevnostní desky Habito H je až 34 kilogramů na jeden kotevní bod při použití běžného vrutu do dřeva o průměru 5 milimetrů. Habito H tak bez problémů unese těžší policové skříně s knihami i kuchyňskou linku. Velkou výhodou je jednoduché připevnění břemen bez nutnosti předvrtání. Do příčky není třeba předem vkládat žádnou výztuhu či výdřevu. Není zapotřebí hmoždinek, ani speciálního nářadí. Stačí jen vrut a šroubovák, a i naprostý stavitel-amatér má za chvilku závěsné police tam, kde potřebuje.

Lehce opravitelný materiál vhodný i do koupelen

Převěšování předmětů z jednoho místa na druhé je u vysokopevnostních desek Habito H naprosto bezproblémové. Vruty jednoduše vyšroubujete a přemístíte na nové místo. Díry na původních pozicích pak stačí přetmelit sádrovým tmelem Rigips. Impregnovaná deska Habito H je určena i pro prostory s vyšší vzdušnou vlhkostí, jako jsou koupelny a kuchyně. Dvojitě opláštěné příčky Habito H navíc splňují bezpečnostní třídu RC3, čímž se vyrovnávají klasickým příčkám z plných cihel. Nejsou tak již na místě obavy z výrazného mechanického poškození, které bývaly u dřívějších generací sádrokartonových desek.

Při rekonstrukci nebo stavbě domu už nemusíte uvažovat o tom, jaký materiál budete potřebovat. Habito H splní všechny vaše požadavky! O vynikajících vlastnostech těchto desek a rychlosti výstavby se můžete přijít přesvědčit do Školy suché výstavby. Další informace naleznete na www.rigips.cz.