Proč zvolit hliník? Z mnoha důvodů. Hliníkové profily a střechy jednoznačně patří mezi ty nejkvalitnější. Jsou lehké, pevné, odolné, bez vysokých nároků na údržbu. A dlouho vydrží, což jsou vlastnosti, které ho mezi konkurenčními materiály staví na piedestal.

Nestárnoucí hliník

Téměř jakýkoliv hliníkový výrobek, ať již se jedná o okna, dveře, střechu, či fasádní systémy, si pořídíte jednou za život. Tak dlouho vám vydrží. Aniž byste jejich povrchy rok co rok byli nuceni obnovovat nátěry. Hliník totiž nerezaví. A tudíž nestárne. Tento materiál však také skvěle izoluje, tepelně i zvukově. Jeho pořizovací cena je sice ve srovnání s konkurenčními materiály o něco vyšší, ale vezměte si do ruky kalkulačku a začněte počítat. V potaz však vezměte nejen cenu materiálu, ale i jeho životnost. Výsledek? Hliník, materiál vhodný jak pro novostavby, tak i rekonstrukce, zkrátka nemá konkurenci.

Střecha na doživotí? Hliníková!

Hliník má nejenom ve stavebnictví bohaté využití. Velké oblibě se těší hliníkové střechy. Kvalitní hliníková střecha upoutá na první pohled. Domu zkrátka sluší. V podstatě se jedná o to nejlepší, co svému obydlí můžete dopřát. Především je maximálně odolná. Nepoškodí ji silný vítr, sníh, kroupy, extrémně vysoké ani nízké teploty. Chrání ji totiž silná oxidační vrstva, díky níž váš dům neohrozí ani ty nejnepříznivější klimatologické jevy.

Střecha v Bondovce? Střecha PREFA

Jedněmi z nejkvalitnějších hliníkových střech a fasádních profilů trh zásobuje rakouská značka PREFA Aluminiumprodukte. Viděli jste Bondovku se Seanem Connerym v hlavní roli? A vybavujete si pasáž ze zimního střediska Schilthorn? Jeho střechu, která nejenže stojí dodnes, ale také stále vypadá jako nová, postavila právě firma PREFA, která s výrobou střech začala v roce 1946. A vyrábí je dodnes. Stejně kvalitní a odolné.

Střešní taška, nebo panel?

Jedinečnou kvalitu představuje například PREFA falcovaná střešní taška, snad jeden z vůbec nejodolnějších střešních materiálů. V současné době se však velkému zájmu těší i hliníkové střešní panely, jejichž hlavní předností je jejich velkoformátové řešení. Na 1 m2 si vystačíte s čtyřmi kusy těchto panelů. Nevíte, jakému řešení dát přednost? PREFA vám usnadní rozhodování prostřednictvím fotomontáže, tedy fotografie vašeho obydlí s novou střechou. Zalíbí-li se vám, můžete se bez obav, zda nová střecha bude vašemu domu slušet, pustit do realizace.

Fasádní systémy

Portfolium společnosti je ovšem mnohem širší. V nabídce najdete i neméně kvalitní fasádní systémy, ať již se jedná o flexibilní fasádní šindele, či šablony, jejichž prostřednictvím vytvoříte drobnou sestavu stejně jako velkoplošnou fasádu, která vašemu domu dodá punc luxusu a elegance. Na výběr máte profily rovné, s vlnou, příčnou hranou nebo třeba s „šupinovým“ povrchem. Fasádní šablony PREFA jsou k dispozici v široké paletě odstínů a je možné je instalovat vodorovně, svisle i šikmo.

Robustní a designově zajímavé

Fasádní systémy PREFA jsou stejně jako střechy robustní, ale také nesmírně designově zajímavé. Neotřelé odstíny a tvary každý dům pozvednou na zcela novou úroveň. Jsou tak vhodným řešením nejenom pro novostavby, ale i renovace starších objektů, které snadno oblečete do nového hávu. Nesmírnou výhodou fasádních systémů PREFA je jejich ucelenost. Jak fasádní prvky, tak i montážní příslušenství pocházejí z dílny jednoho výrobce, což je zárukou jejich kvality. Do montáže se však nepouštějte svépomocí a svěřte ji vyškoleným profesionálům.

Protipovodňové zábrany

Dále v nabídce společnosti najdete i velmi účinné odvodňovací a protipovodňové zábrany. Ty, obzvláště pokud žijete v záplavové oblasti, rozhodně doporučujeme ke zvážení. S lehkými a zároveň robustními hliníkovými profily váš majetek zkrátka bude v bezpečí. Aluminiové profily ovšem ochrání nejenom objekty, ale i pozemky, tedy příjezdové cesty i silnice. Mobilní ochranné stěny se navíc na sebe vrší jako stavebnice. Můžete zvětšovat jejich délku i výšku stejně jako přizpůsobovat délky trámců hráze. I protipovodňové zábrany jsou k dispozici v několika odstínech. Váš dům tedy nejenom ochrání, ale dokonce s ním budou i ladit!