Tento důmyslný vynález přišel na svět v druhé polovině 20. století. Od té doby se neustále vyvíjel. V dnešní době se můžeme setkat s mnoha druhy světlovodů.

Každý světlovod se skládá ze tří na sebe navazujících částí: kopule, pevného tubusu a difuzéru rozptylujícího světlo do místnosti. Světlovod Lightway se odlišuje v materiálech použitých k výrobě jednotlivých prvků. Lightway kopule je vyráběna z křišťálu a tím zajišťuje delší životnost. Tubus je potažen sedmi nanovrstvami ze stříbra, proto dokáže vést maximum denního světla. Difuzér v místnosti je vyroben ze skla a tím vydrží mnoho let stejný.

Dalším unikátním prvkem, který Lightway používá, je BLUE PERFORMANCE. Tento izolační prvek zabraňuje srážení vlhkosti a výrazně usnadňuje napojení na tepelnou izolaci pláště budovy. Díky tomuto prvku se nestane, že ze světlovodu začne kapat voda, tak jak se může stát u jiných výrobků tohoto druhu.

V současné době si společnost Lightway připravila pro každého zákazníka jarní akci v podobě slevy až 11 300 Kč. Vyplněním formuláře na www.chcisvetlovod.cz získáte slevu 50 % a můžete si užívat větší přísun denního světla ve vaší domácnosti.