Cesta této společnosti na vrchol inovativní tepelné technologie, kde De Dietrich dnes patří mezi největší světové výrobce v této oblasti, má velmi dlouhou a zajímavou historii. Právě jméno Dietrich se ve spojení s kovářskou dílnou prosadilo ve Francii již koncem 17. století. Vnuk Jeana Dietricha byl poté v roce 1761 povýšen do šlechtického stavu Ludvíkem XV. Později v roce 1778 uděluje stejný vladař Jeanu de Dietrichovi ochrannou značku lesního rohu jako známku kvality. Tento symbol spojený s kvalitou výrobků přetrvává dodnes, a to nejen v moderním grafickém zapracování loga společnosti.

Zajímavostí je také spolupráce s Émilem Mathisem a Ettorem Bugattim, kdy si baron Eugène de Dietrich kupuje roku 1896 první model vozu Bugatti a následně se stává partnerem a spolupracovníkem italského konstruktéra ve společné firmě. V roce 1902 představil první sérii vozů známou jako De Dietrich-Bugatti. Počátek 20. století je však u značky De Dietrich již ve znamení výroby prvních kamen ze smaltované oceli, následně prvního kotle pro vytápění.

V devadesátých letech představuje De Dietrich svůj první kondenzační kotel a následně také inovativní technologii tepelných čerpadel. Úspěch značky De Dietrich šel ruku v ruce nejen s poskytnutím tepelného komfortu svým zákazníkům, ale také spojením s dalšími významnými hráči na poli výroby tepelné techniky. V roce 2009 vzniká skupina BDR Thermea a právě značka De Dietrich se svými mnohaletými zkušenostmi je její součástí společně s dalšími renomovanými výrobci Remeha a BAXI.

V České republice dnes De Dietrich nabízí ve svém výrobním programu vedle kondenzačních kotlů, solárních systémů také velmi efektivní a kvalitní technologii tepelných čerpadel v systémech vzduch – voda nebo země – voda.

V současnosti je velmi žádaným tepelným čerpadlem vzduch – voda pro řešení celoročního tepelného komfortu v rodinném domě typ De Dietrich Alezio S V200 s integrovaným zásobníkem teplé vody. Mezi přednosti tohoto tepelného čerpadla patří úspora energie ve výši až 70 % při vytápění a přípravě teplé vody v porovnání s klasickým elektrokotlem. Výhodou jsou také jeho kompaktní rozměry podpořené snadnou instalací, tichý chod a velmi snadná regulace a ovládaní pomocí regulátoru SMART TC. Tepelné čerpadlo lze i vhodně kombinovat např. se stávajícím plynovým kondenzačním kotlem nebo využít nabídky tzv. hybridního řešení – Alezio G Hybrid, které spojuje tepelné čerpadlo a plynový kondenzační kotel a v provozu je schopné kombinovat výhody obou zařízení. Ekologicky řešený tepelný komfort získává s tepelným čerpadly De Dietrich navíc další důležitý benefit – velmi příznivý poměr ceny a výkonu.

Více na www.dedietrich-vytapeni.cz