Trvanlivý a odolný materiál

Zeď z betonových tvárnic představuje zejména vizuálně nadstandardní řešení s minimálními nároky na údržbu. Současné výrobky jsou navíc často opatřeny vnitřními ochrannými systémy, které zlepšují přirozené vlastnosti betonu. Mrazuvzdornost, odolnost vůči vodě a snadné čištění jsou tak samozřejmostí.

Masivní zeď z betonových kamenů

Vzhledově je možné vybírat z celé řady variant. Jedno z nejširších portfolií betonových produktů u nás nabízí česká firma PRESBETON. Zdicí kameny imitující opracovaný kámen je tak možné sladit s tradiční venkovskou architekturou nebo historickými objekty. Robustní zdicí sytém CAKE BLOCK se záměrně otlučeným vzhledem velmi věrně imituje staré haklíkové zdivo. Masivní pravoúhlé bloky několika velikostí se do výšky 1 m na sebe pokládají v pravidelném rytmu bez nutnosti lepení. Vyšší zdi je pak nutné propojit stavebním lepidlem. K dostání jsou v pískovcové variantě. Produktem s větší barevnou variabilitou je tvárnice CRASH BLOCK. Zdicí kameny s krásnou patinou vypadají velmi atraktivně i na nízkých podezdívkách se sloupky doplněnými například dřevem.

Jednoduchá klasika s moderním nádechem

Naopak jednoduché tvárnice je možné zkombinovat prakticky s jakýmkoliv stylem. Populární variantou, která nevychází z módy a hodí se k jakémukoliv stylu, jsou betonové lícové cihly. K dostání jsou v hladké nebo rumplované variantě s patinou a několika barevných variantách. Moderním domům velmi sluší čisté linie, hladká struktura a decentní barvy. Tomuto stylu vychází vstříc i letošní novinka LINE BLOCK. Zajímavostí tohoto zdicího systému je způsob výstavby, kdy se jednotlivé tvarovky spojují pomocí speciálních betonových kroužků bez nanášení spojovací hmoty. Výhodou je tak výrazná úspora času a peněz při výstavbě. Barevně se novinka LINE BLOCK drží klasiky v podobě černé, bílé a přirozeně šedé betonové. Všechny tvarovky PRESBETON jsou opatřeny vnitřním ochranným systémem Protect systém IN proti znečištění a pronikání vody.

Plotový systém, který vyniká rychlou montáží a dobrou cenou

Výrobce PRESBETON nabízí kromě klasických tvárnic i betonové panely, které se vsazují mezi nosné sloupky. Výhodou je velmi rychlá výstavba a příznivá cena. Nemusíte se bát ani nevzhledných šedých betonových desek. Plotové systémy můžete pořídit v několika reliéfních dezénech, které mohou být pohledové i z obou stran. Reliéfy jsou inspirovány tradičními přírodními materiály, které se běžně ke stavbě zdí používají. Například plotový systém v imitaci opuky ve variantě colormix je téměř k nerozeznání od klasických skládaných kamenných zdí. Populární jsou rovněž varianty imitující klasická dřevěná prkna. Všechny plotové systémy Presbeton jsou mrazuvzdorné a opatřené impregnací Protect System TOP proti znečištění a pronikaní vody.