Jak je to možné?

Renomovaní výrobci střešních oken promítají do cen výrobků nejen kvalitní materiály a výrobní postupy, ale také vlastní jméno a náklady na reklamu. Značka RoofLITE+ byla uvedena na trh s filozofií tyto náklady omezit, a umožnit tak zákazníkům platit skutečně jen za kvalitu. Okna jsou přitom vyráběna společností Altaterra Kft, která je součástí dánského koncernu VKR Holding A/S, jenž zaujímá ve vývoji, výrobě a distribuci střešních oken vůdčí postavení a v oboru se pohybuje přes 80 let. Všechna okna RoofLITE+ se vyrábí v Evropě, což zajišťuje mimořádně vysoké standardy výroby i kontroly kvality, a je na ně poskytována desetiletá záruka.

Dřevo, nebo plast?

Při výběru střešních oken nás čeká rozhodování, zda zvolit konstrukci dřevěnou, nebo dát přednost tvrzenému PVC. Dřevěná okna lákají přírodním vzhledem a dokážou interiér hřejivě zútulnit, na druhé straně ale vyžadují pravidelnou péči v podobě natírání lakem či barvou. Plastová okna jsou naproti tomu na údržbu zcela nenáročná a po dlouhá léta si zachovávají barvu z výroby. Ve schopnosti kvalitního těsnění a izolace se však oba materiály nijak neliší.

Střešní okna RoofLITE+ a jejich tepelné parametry

Minimalizace tepelných ztrát je dnes u obytných domů významným tématem, a tak nás na střešních oknech přirozeně nejvíce zajímá součinitel prostupu tepla celým oknem (Uw). Zjednodušeně se dá říci, čím nižší hodnota Uw, tím méně tepla okny pronikne, a tím více ušetříme za energie. Střešní okna RoofLITE+ dosahují skvělých hodnot nejen z hlediska tepelně izolačního, ale též v případě vodotěsnosti a vzduchotěsnosti, což vám zaručí potřebný komfort.

Na tepelné izolaci se podílí také skleněné výplně. Běžná jsou okenní dvojskla (zastoupená řadou RoofLITE+ SOLID), avšak v poslední době se díky svým unikátním parametrům stávají novým standardem trojskla, zastoupená řadou RoofLITE+ TRIO. Okna z této řady se pyšní součinitelem prostupu tepla sklem (Ug) v hodnotě 0,8 W/m2.K, která je považována za ideální. Nezáleží přitom na materiálu konstrukce, stejnou hodnotu Ug vykazují jak střešní okna dřevěná TRIO PINE, tak plastový model TRIO PVC.

Jak z nabídky střešních oken RoofLITE+ vybírat

V první řadě bychom si měli ujasnit, k čemu budeme podkrovní místnost využívat. Pro neobývanou půdu možná postačí světlík Fenstro, zajišťující dostatečné osvětlení a větrání. V obývaném podkroví však musí celková plocha zasklení všech střešních oken odpovídat 15 % podlahové plochy dané místnosti.

Rovněž je třeba vzít v úvahu, že světlo je sice nutností, ale může být i nepříjemné, pokud v podkroví plánujeme ložnici a chceme tu občas relaxovat i během dne. Nehledě na to, že v letních dnech se interiér může nepěkně přehřívat. Kromě oken bychom proto měli zvážit také vhodné zastínění, které poskytnou například venkovní markýzy MIA nebo zatemňující rolety DUA.

Bližší informace a kompletní přehled výrobků najdete na stránkách www.roofliteplus.com

Montáž střešních oken RoofLITE+

Ke každému oknu RoofLITE+ je dodán přehledný montážní návod, který zajistí snadnou instalaci. Kromě oken a lemování je doporučeno zakoupit i odpovídající montážní sadu obsahující manžety z paropropustné fólie a pěnové tepelně izolační rámy. Jejich použití zaručí stoprocentně těsný spoj mezi oknem a střešní krytinou, jenž je pro správnou funkci oken klíčový.

Kde střešní okna RoofLITE+ objednat

Kvalitní a cenově dostupná střešní okna RoofLITE+ můžete pohodlně zakoupit online v některém z partnerských e-shopů, jejichž seznam naleznete na www.roofliteplus.com/cs/najit-prodejce. Uvedení prodejci vám rádi poskytnou další informace, pomohou s výběrem a dodají zvolené produkty RoofLITE+ až k vám domů.