Léto skončilo a možná mnoho z vás při horkých letních dnech, kterých bylo letos opravdu hodně, litovalo, že nemá vlastní bazén. Nejspíš jste se tentokrát už pevně odhodlali, že si bazén pořídíte. A pokud jste pro jeho stavbu opravdu pevně rozhodnuti, tak neváhejte a pusťte se do toho teď. Právě podzim je nejlepší doba, kdy je dobré se do stavby bazénu pustit. Tedy v případě, že uvažujete o trvalém řešení - zabudovaném neboli zapuštěném bazénu ze železobetonové konstrukce.

Důvodů pro tzv. rozloženou stavbu je několik.

Prvním důvodem může být finanční hledisko. Platbu spojenou s výstavbou bazénu je možné rozložit na dvě splátky. V první splátce se zaplatí za práci a hrubou stavbu a v druhé, na začátku koupací sezony, se splatí zbylá částka.

Druhým důvodem je, že stavební práce proběhnou před zimou, stavba si přes zimu tak zvaně sedne, a na začátku koupací sezony už nebude bránit nic tomu bazén plně využívat.

Průběh rozložené stavby Dvouetapovou výstavbu firmy provádějí tak, že na podzim nebo začátkem zimy provedou základní výkop, do kterého zednická četa sestaví konstrukci, vyplní ji ocelovou výztuží a betonem. Pomocí metody ztraceného bednění netrvá hrubá stavba bazénu jakéhokoli rozměru a tvaru déle než jeden týden. Výhody

Výhodou takovéto stavby je dostatečně dlouhá doba, kdy může okolní zemina pracovat. Na jaře nebo začátkem léta je již možné se, po natáhnutí liner, dokončení elektrického připojení a zapojení filtrační jednotky, na což stačí jeden den, v novém bazénu poprvé vykoupat. Výhodou je také to, že i okolí bazénu nebude špinavé, prašné ani hlučné tak, jak tomu je v průběhu každé stavby.

Hlavní důvody pro rozloženou stavbu:Finanční úleva: platba rozložena do 2 splátek – podzim/jaro.Zemina okolo výkopu přes zimu dokonale slehne. Na jaře a hlavně během koupací sezony se můžete těšit pohledem na zelený trávník a kvetoucí květiny, aniž by vás rušilo rozbagrované okolí bazénu.Bazén si poprvé napustíte přesně v den, kdy budete potřebovat.

-td-ve spolupráci se společností Desjoyaux, s. r. o. Foto: Desjoyaux