Hovoříme-li o zapuštěných bazénech, je nutné počítat se vstupem výkopové techniky na pozemek. Vlastní instalaci vybraného bazénu předchází tzv. "stavební připravenost". Dokumentaci pro zhotovení stavební připravenosti vám každý dobrý prodejce bazénů při bližších jednáních týkajících se uzavření smlouvy na dodávku bazénu a příslušenství rád dodá. Jen ti nejlepší dodavatelé bazénů pro vás dodávku Venkovní bazén, AZ Relaxbazénu zajistí kompletně na klíč. Tzn. bez jakékoli vaší starosti realizují bazén, s veškerými výkopy, obsypy, s pokládkou dlažby i napuštěním a ošetřením vody.

Jak by měla vypadat firma, která vám dodá bazén? Jak by měla působit firma, která vám dodá jistotu kvalitního produktu? Zkusme si položit základní otázky, které budou rozhodující pro výběr vašeho bazénového dodavatele.

1. Jakou historii má váš "bazénář"?

Jedním ze základních ukazatelů kvality a profesní zdatnosti dodavatele bazénu je délka jeho fungování na trhu. Můžeme nalézt firmy, které fungují rok, můžeme nalézt firmy, které fungují 10 let. S dobrou činností firmy je úzce spjato také zázemí. Najdeme firmy, které vám bazén prodají ze stavební unimobuňky jako ze svého "sídla", a jsou firmy, které nabízejí nejen kvalitní ukázková centra, ale také profesionální poradenství přímo na místě instalace bazénu. Samozřejmostí renomovaných firem je servisní tým i tým odborných konzultantů.

2. Co nabízí ve svém sortimentu?

Zapuštěný venkovní bazén, AZ RelaxFirma, která má vedle vyrobených "kvalitních" bazénů také ze stejného materiálu septiky a odpadní jímky, asi nebude mít tu pravou představu např. o propojení UV lampy vs. instalaci peristaltického dávkovače pH či instalaci interiérového bazénu pro lázeňský provoz.

3. Na jaké bazény se firma specializuje?

Každý bazénář má ve svém sortimentu určitý druh bazénů. Jedni nabízí plastové, jiní keramické či fóliové. Každý nabízí produkt v té "nejvyšší" kvalitě a každý předešle kvality právě svého produktu. A pak jsou firmy, které nabízejí bazény z celého spektra technologických provedení. Tito specialisté vám nezávisle na upřednostnění "svého výrobku" nabídnou přímo na míru pro vás optimální řešení a kompozici bazénu. Vysvětlí vám objektivní výhody a nevýhody jednotlivých provedení a doporučí to nejlepší pro vaši zahradu v závislosti na optimální ceně.

4. Zajišťuje firma záruční i pozáruční servis?

Venkovní bazén se zastřešenímV nejparnějším létě se vám po bouřce "utopí" čerpadlo. Voda se bez filtrování rychle kazí a vy potřebujete od své bazénářské firmy rychlý servis a okamžitou výměnu čerpadla za náhradní. Situace, která může být pro kvalitu vaší vody fatální. A proto je vhodné se při výběru bazénové firmy informovat o zajišťování SOS služeb a veškerých servisních či údržbových prací.

5. Dodává firma bazény i na klíč?

Důležitým faktorem při výběru dodavatele bazénu je také způsob dodávky. Stavební činnosti spojené s přípravou pro bazén si můžete samozřejmě zajistit na základě dodaných technických zpráv sami. Renomované firmy i toto provedou za vás. Do pěti týdnů máte na zahradě zakomponovaný bazén s veškerým příslušenstvím vč. dlažby a sprchy. Záruky jsou poté samozřejmě věcí jednoho dodavatele, což je v dnešní době velice praktické.

6. Dokáže vám váš bazénář kvalifikovaně poradit?

Odborné poradenství při výběru bazénu by mělo být u prodejců samozřejmostí. Profesionál v oboru vám rád poradí vše od věcí spojených s vyřizováním stavebních povolení, přes náležitosti elektroinstalační, krajinně architektonické apod. Jsou detaily, Venkovní bazén, AZ Relaxkteré při osazování a umísťování hrají zásadní roli. Detaily, jejichž opomenutí má nevratné následky.

7. Za co platíme?

Výběr bazénu je také pochopitelně otázkou peněz. Cenové rozdíly mezi bazény jsou výrazné, ale ne vždy je to otázkou levný bazén = špatný bazén a naopak. Vždy je důležité mít dostatek informací o tom, co kupujeme, v jaké vybavenosti, s jakými možnými vícenáklady apod. V každém případě se vyplatí oslovit skutečného profesionála, u kterého máte jistotu, že za dva roky bude stále na trhu a bude vám stále k dispozici. Někteří prodejci dokáží sice bazén prodat za nízké ceny, ale jejich životnost může být stejně malá jako životnost jimi dodaných bazénů.

Přejeme vám šťastnou ruku při výběru dodavatele bazénu.

Text a foto: AZ Relax