Rozdrťte je!

Pro prořízce stromů je hromada větví na zahradě. Co s nimi. Můžete je spálit, ale můžete jimi také mulčovat nebo je nadrtit a dát do kamen. Tam shoří v malých kouscích naprosto perfektně. Použijte k tomu nějakou drtičku. Třeba Viking GE 250. Je to silný elektrický zahradní drtič se šikmou plnicí násypkou, se spínačem krytým fólií a nožovým kotoučem se sníženou hlučností. Disponuje patentovanou řezací technikou Multi-Cut 250, která hravě zpracuje objemné zbytky rostlin i větví keřů a stromů do průměru 35 mm.

Cena: 11 690 Kč

ZDE NAJDETE DALŠÍ TIPY NA PODZIMNÍ POMOCNÍKY DO ZAHRADY

Proč hrabat?

Listí je teď všude spousta. Běhat po zahradě s hráběmi už málokoho baví. Tak to listí prostě vysajte. Můžete použít třeba zahradní benzínový vysavač Stihl SH 86-D s rozmělňovacím zařízením s katalyzátorem. V sériovém provedení se dá použít i jako foukač. Ideální pro čištění velkých ploch. S komfortním antivibračním systémem a s katalyzátorem.

Cena: 7 990 Kč

Pod tlakem

A na mytí je nejlepší pořádná WAPka. Můžete s ní umýt třeba fasádu domu, která je zaprášená, příjezdovou cestu, ploty, odstranit nepořádek ze střech a okapů… Tlakové myčky můžeme vybírat podle několika kritérií – typu pohonu, tlaku (PSI) a průtoku (GPM) vody, jež určují čisticí sílu myčky. Rovněž se při výběru vyplatí věnovat pozornost motoru (ideálně OHV) a čerpadlu stroje. Podle stupně a typu znečištění je také vhodné mít k dispozici více trysek s různým rozptylem vody a v neposlední řadě možnost přisávání čisticího prostředku, který je mnohdy zapotřebí. Máme tady nápad na jednu, která by se svým výkonem líbila i Kutilu Timovi - PW 2900 Briggs & Stratton. Myčka je uzpůsobena k dennímu použití, takže je vhodná k pravidelným úklidům vozovky, chodníku, znečištěných zařízení, strojů a automobilů, které jsou denně vystavovány rozmarům počasí. Za 10 minut vyčistíte 9 – 19 m² plochy tlakem až 200 barů.

Cena: 25 091 Kč