Neváhejte proto s nákupem těchto levných a nenáročných květin a doneste si kousek jara i domů!

Pamatujte si!

Pokud zakoupíte zdravou rostlinu, vydrží při dobré péči zdobit váš domov i déle než měsíc! Jak ji ale poznáte? Čím menší květy rostlina má, tím vám déle vydrží! Odolnou rostlinu poznáte také podle velkých a lesklých listů beze skvrn a dostatku nasazených poupat. Věděli jste, že mrazu lépe odolávají žluté, bílé a modré odrůdy? Rostliny s oranžovými a růžovými květy na mráz raději nevysazujte, jsou totiž mnohem choulostivější.

Chcete mít primulky doma?

Pak se o ně také musíte náležitě postarat. Dařit se jim bude v teplotě do 20 °C.

Zalévejte vždy pouze do misky, aby vám listy nezačaly uhnívat, a používejte raději odstátou vodu, aby nebyla tak tvrdá. Hlínu udržujte vlhkou, nikoli však přelitou, voda by v misce neměla stát. Rozhodně jim ale dopřejte dostatek světla, sluneční paprsky jim dělají dobře. Průběžně odstraňujte uvadlé květy a listy, podpoříte tím nasazení nových poupat a květina bude dlouho krásná.

Rostliny, které vám brzy na jaře rozveselily byt, nechte doma dokvést. Následně je můžete vysadit na zahradu nebo do venkovních truhlíků za okno, na terasu či balkon. Jistě vás časem odmění dalšími květy. Nejlépe se jim bude dařit ve směsi z rašeliny, listovky a písku.

Foto: Pleasurephoto.com