Pokud chcete dokonalý trávník bez práce, tak je sekačka Automower určena právě vám. Použití Automoweru je obecně velmi jednoduché a k jeho provozu nemusíte vynakládat žádné velké úsilí. Na začátku se pouze musí pomocí speciálních ohraničujících vodičů vymezit prostor, ve kterém se bude Automower pohybovat a sekat. Vodiče přitom není třeba ukládat pod povrch, stačí je položit na zem a zajistit skobami. Po několika týdnech vodiče zarostou a zcela zmizí z trávníku. Automower je napájený elektricky pomocí dobíjecí stanice, ke které si v případě potřeby vždy najde cestu.

Aby byl trávník co nejhezčí, Automower se po něm pohybuje a seká v nepravidelných vzorech. Pokud narazí na překážku, zastaví se a vydá se jiným směrem. Vedle provozu Automoweru také nemusíte řešit, kam s posekanou trávou – malé odřezky trávy se nehrabou, pokládají se na trávník, kde se rychle rozloží a působí jako hnojivo. Automower je velmi tichý a odolný vůči rozmarům přírody, může tedy pracovat neustále, za deště nebo v noci, zatímco vy klidně spíte. Proti krádeži je chráněn alarmem a osobním PIN kódem, bez kterého nemůže být spuštěn. Husqvarna samozřejmě myslí i na bezpečnost, v případě, že se Automower převrátí nebo zvedne ze země, sekací břit se automaticky zastaví.

Automower 305 přináší díky svým vlastnostem zcela nový standard v péči o trávník. Svým kompaktním designem je určený zejména pro menší zelené plochy do rozlohy 500 m². Jeho dobíjecí baterie má nižší spotřebu než běžná žárovka a nevylučuje samozřejmě ani žádné emise. Nízká hmotnost sekačky minimalizuje tlak na trávník. Bez problémů zvládne i náročné svahy o sklonu až 35 %. Není nic jednoduššího - stačí pouze nainstalovat ohraničující vodiče, položit Automower 305 na trávník a potom se už jenom těšit ze stále zelenějšího a krásnějšího trávníku.

Automower 305 je k dostání v síti autorizovaných prodejců Husqvarna.

Více o Automoweru 305 naleznete zde.