Řetězová Husqvarna 560 XP byla vyvinuta k profesionální práci, skvěle ale poslouží všem náročným uživatelům, kteří chtějí mít ve svých rukou to nejlepší řešení. Má řadu funkcí, které usnadní a zefektivní práci a současně umocní prožitek z řezání. Před začátkem a v průběhu práce s Husqvarnou 560 XP například není potřeba ztrácet čas seřizováním karburátoru. Systém bezúdržbového vstřikování AutoTune totiž dokáže, podle otáček motoru a jeho zatížení, dávkovat benzin i vzduch, a tím kompenzovat různou kvalitu paliva, teplotu, vlhkost, zanesený vzduchový filtr nebo nadmořskou výšku. Rychlou akceleraci motoru pily do nejvyšších otáček zase umožňuje funkce RevBoost. V ten pravý okamžik přinese extrémní výkon, který zjednoduší dokončení hlavního řezu při kácení stromů nebo třeba rychlé uříznutí větve během odvětvování. Pro nejlepší výkon je pila vybavena speciálně vyvinutým motorem X-Torq, který snižuje spotřebu paliva až o 20 % a zaručuje až o 75 % nižší emise výfukových plynů.

Konstrukce pily byla navržena s důrazem na snadnou obsluhu a tedy i méně únavnou a bezpečnější práci. Husqvarna 560 XP má proto štíhlé tělo s vysoko umístěným těžištěm, sníženou rukojeť a hmotnost pouhých 5,6 kg. Nízké váhy je dosaženo díky použití vysoce kvalitních a lehkých materiálů. Například kliková skříň motoru je vyrobena ze slitiny hliníku a hořčíku. Tato pevná a současně lehká konstrukce odolá vysokým otáčkám a je vhodná k používání i v nejtěžších podmínkách, zároveň je zárukou dlouhé životnosti. Maximálně účelný design představuje také plochá a hladká spodní strana pily, která se při práci nebo pohybu v lese nezachytí za žádné překážky.

Husqvarna vždy klade důraz na nejvyšší možné pohodlí při práci, a ani tato novinka není výjimkou, každá část pily je pečlivě promyšlena. Základem je propracovaný systém Low Vib, jehož výkonné tlumiče efektivně absorbují vibrace a šetří paže a ruce obsluhy. Průhledný indikátor paliva zase umožňuje snadnou kontrolu hladiny paliva v nádrži i v průběhu práce. Uživatelský komfort ale znamená i snadnější údržbu. Té je dosaženo pomocí systému Air Injection, který odstraňuje prach a nečistoty ze vzduchu dříve, než se dostanou do vzduchového filtru. Tím se zajistí nejen delší intervaly mezi čištěním filtru, ale současně se zvyšuje životnost motoru.

Technické parametry: Objem válce: 59,8 ccm, hmotnost bez lišty a řetězu: 5,6 kg, výkon: 3,5 kW, doporučená délka vodicí lišty: 33-51 cm, rozteč řetězu: 0,325“.

Více informací na www.husqvarna.cz.