I proto není od věci vyřešit veškeré záležitosti s profesionály, kteří mají v oboru dlouholeté zkušenosti a dokážou poradit se vším, co je v daném momentu zapotřebí. My se v následujícím článku přesně zaměříme na všechny úkony, které jsou součástí profesionálních služeb specializovaných firem, které se problematikou realizace zahrad na klíč zabývají. Společně se přesvědčíme o tom, že takovýchto činností není málo.

3D model jako hlavní předpoklad úspěchu

Už jste si nechávali navrhnout obývací pokoj, koupelnu nebo jinou místnost? Pak zcela jistě víte, co všechno takováto realizace návrhu pojímá. U zahrad to funguje úplně stejně. Prvně dáte k dispozici profesionální společnosti data týkající se výměry a členitosti vašeho pozemku. Následně bude zpracována precizní studie, jež bude se všemi alternativami počítat. Když je vše specialisty navrženo, poradíte se s nimi o tom, jaké komponenty by v zahradním prostoru měly být. Až po oboustranné dohodě dochází k realizaci vašich záměrů. Jakákoli nepříjemná překvapení z celkového výsledku jsou tak stoprocentně eliminována!

Stanovte si přesný rozpočet

Kolik to bude stát? Odpověď na tuto otázku musí přijít hned na počátku. Obecně platí, že cena se zvyšuje v závislosti na náročnosti majitelů pozemku. Je jasné, že pokud chcete na zahradě koupací jezírko, velký bazén nebo cokoli dalšího, budete si muset připlatit. Skromné zahrady ale nemusejí být nijak výrazně drahé.

Terénní úpravy

Asi nejvyšší položkou v celkovém rozpočtu bude bezesporu platba za terénní úpravy. Ať už chceme nebo ne, náklady na práci bagru a případné odvážení zeminy jsou bohužel nesmírně vysoké. Budete-li si navíc přát ještě specifické drenážní vrstvy a jiné nestandardní záležitosti, připravte se na solidní sumy. Obecně lze říct, že práce bagristy vyjde cca na nějakých 700 až 800 korun v průměru za jednu hodinu.

Vymyslet si toho lze hodně

Zahradní architektura může být skutečně skvostná a vymyslet si lze v exteriéru skoro všechno. Když bychom měli začít těmi úplně nejvyššími položkami, je zapotřebí uvést jako první moderní koupací jezírka. K realizaci biotopu je nezbytné realizovat poměrně náročné terénní úpravy a následně umisťovat drenážní vrstvy. Už samotný projekt spolkne nemalé finanční sumy. Hodně drahé jsou i integrované bazény, které se nacházejí pod povrchem země. Když se k nim navíc přidá zastřešení, připravte se na vysoké investice. Mezi tradiční zahradní činnosti patří vysazování zeleně. Krásné dřeviny v kombinaci s okrasnými rostlinami vytvoří skvostné prostředí. Zapomínat se nesmí ani na solitéry v podobě velkých kamenů, zídek, gabionů a jiných formací.

Trávník musí vypadat skvěle

Ozdobou každé zahrady je také precizně střižený trávník. V současnosti se hodně prosazují takzvané travní koberce. Založení travnaté plochy jejich prostřednictvím je rychlé, efektivní a vše bude vypadat precizně. Zapomeňte na jakýkoli plevel. Mezi velmi hustý porost krásného trávníku se prostě jiné rostliny již nedokážou vklínit. A když už se to podaří, jejich eliminace není až tak náročná. Travní koberce přichází na řadu až jako poslední. Před nimi by měly být osázeny veškeré záhony a vyřešen okolní prostor. Tím pádem se po travnaté ploše již nebude jezdit těžkou technikou a nedojde k její destrukci. Lehnout si ve finále do takové trávy je neskutečným požitkem. Pořídit různé zahradní komponenty lze i s výraznými slevami. Kupony se nachází na Alerabat.com.