Ze sukulentů se totiž dají vytvořit zajímavé a pestrobarevné dekorace, které ozdobí nejen skalky, ale také osluněné zápraží, terasy a balkony. Sukulenty se dají snadno pěstovat v nádobách všech druhů a tvarů, spokojí se i s rozbitým keramickým květináčem či vydlabaným kusem dřeva. Podstatné je, abychom jim dopřáli drenážní vrstvu a v případě dešťů je schovali pod střechu, aby nezačaly zahnívat. V jedné nádobě je pak třeba kombinovat takové druhy, které mají shodné požadavky na teplotu vzduchu, způsob přezimování a zálivku.

Většina sukulentů je zvyklá na chudou zeminu a živiny jim škodí. Vysazujeme je proto do speciálního substrátu pro kaktusy a sukulenty, nebo jim namícháme směs z písku a obyčejné, chudší hlíny, kterou odebereme z hloubky kolem 15 cm, kde je menší šance, že se tu budou vyskytovat semínka plevelů.

Stonkové sukulenty, jako jsou kaktusy a pryšce, stačí zalít jednou za dva týdny, listové druhy, jako třeba rozchodníky, netřesky a tlustice, můžeme za horkého léta zalévat jednou týdně. Pokud však rostlinám začnou "průsvitnět" listy, znamená to, že je přeléváte. Pro menší dekorativní aranžmá, kam jste nasypali jen maličko substrátu, je někdy lepší použít pro zvlhčení jen postřikovač.