Kustovnice čínská poměrně dobře odolává mrazu, a lze ji proto pěstovat i v našich podmínkách. Protože je ale rozpínavá a časem začne utiskovat okolní rostliny, je potřeba jí vyhradit více místa. Do malých zahrádek se moc nehodí a sousedství květinových záhonků také nebude to pravé ořechové. Kustovnice je zkrátka solitér kmenem i duší.

Zasadit ji můžeme během října do propustné výživné půdy na slunné nebo mírně přistíněné stanoviště. Snadno se ujímá a rychle roste, je třeba ji každoročně upravovat řezem, aby nám nepřerostla do nadměrných rozměrů. Obvykle plodí už po třech letech. V červnu bohatě rozkvétá drobnými fialovými květy trubkovitého tvaru, které se po opylení promění v jedlé bobule, přezdívané červené diamanty. Ty dozrávají koncem října a dají se přímo konzumovat nebo sušit.

Podle léčitelů pravidelné užívání godži udrží organismus vitální a svěží až do vysokého věku. Plody obsahují veškeré esenciální aminokyseliny a řadu důležitých stopových prvků včetně železa, zinku, vápníku a fosforu, stejně jako vitaminy C, B1, B2, B6 a E. Díky tomuto složení zpomalují stárnutí buněk a podílejí se na jejich obnově, čímž zároveň chrání tělo před rakovinovým bujením.

Při konzumaci godži v malém množství nebyly zaznamenány žádné vedlejší účinky, odborníci jen upozorňují, že plody obsahují také látku betain, která může snižovat funkci ledvin během těhotenství a způsobit i potrat. Při nadměrné konzumaci pak hrozí trávicí potíže a průjmy. I "přírodní zázrak" by se měl proto užívat s mírou. Vitaminové doplňky s výtažky godži by potom vůbec neměly být požívány bez konzultace s lékařem, zvláště pokud užíváte jiné léky.