Vyšlechtěné kultivary kaktusu Gymnocalycium mihanovichii jsou specifické tím, že jim zcela chybí chlorofyl, zato obsahují pigmentaci, která jejich stonky zbarvuje do výrazných barev. Vedle jahodově červené najdete i oranžové nebo žluté kultivary. Kvůli chybějícímu chlorofylu by ale samy o sobě nepřežily, a tak se roubují na hostitelský zelený kaktus; většinou se pro tento účel používá odolný Hylocereus.

Kaktusy rodu Gymnocalycium patří k miniaturním rostlinám, které nikdy nedosáhnou větších rozměrů, zato ale tvoří odnože, jež se dají dále roubovat. Vejdou se takřka všude. Tradičně zdobí parapety a svou barevností vynikají mezi ostatními malými exempláři. Přestože jsou poměrně choulostivé, není těžké je pěstovat. Stačí dodržovat pravidla, která ostatně platí i pro většinu sukulentů obecně:

  • Gymnocalycium potřebuje hodně slunce, stavíme ho proto na světlé stanoviště, i když za horkých letních dní ho raději přistíníme. Běžná pokojová teplota mu plně vyhovuje po celý rok, můžete ho ale zazimovat při nižších teplotách. Důležité je, aby v místnosti nebylo vlhko. V létě tomuto kaktusu svědčí pobyt venku, nicméně je nutné zvolit stanoviště chráněné před větrem a deštěm.
  • Zálivka jednou týdně je postačující. Pokud kaktus zimuje v chladnějších prostorách, měli bychom ho zalévat jen jednou měsíčně. Nádoba potřebuje kvalitní drenáž, protože případné přemokření by rostlinu zahubilo.
  • Přes léto se Gymnocalycium hnojí jednou za měsíc. Stačí polovina dávky tekutého hnojiva určeného speciálně pro kaktusy.