Název "kořenokvětka" napovídá, že květy vyrůstají těsně u země a přímo z oddenku. V pokojových podmínkách se jich však nejspíš nedočkáme - při troše štěstí kořenokvětka pokvete leda tak ve skleníku, ale na parapetu v panelákovém bytě bychom si neměli dělat plané naděje. Přesto je tato rostlina velice dekorativní, a to svými protáhlými zelenými listy s voskovým leskem.

Kořenokvětka je oblíbená u pěstitelů-začátečníků pro svou nenáročnost: nevadí jí znečištěné prostředí, a dokonce toleruje i menší průvan. Potřebuje dostatek světla, i když nesnáší přímé sluneční paprsky, které jí mohou i během zimy popálit listy.

Přes léto ji můžete mít vystavenou venku na zahrádce ve stínu stromů či keřů a doufejte, že bude trochu pršet. Měkká dešťová voda je totiž pro kořenokvětku tou nejvhodnější zálivkou. V době sucha často zalévejte aspoň odstátou vodou. Přes léto rostlinu hnojíme jednou za dva týdny tekutým hnojivem pro pokojové rostliny, v zimě hnojení vynecháme.

Kořenokvětce nejlépe vyhovuje teplota okolo 18 °C, ale dobře snáší i teploty nad 23 °C. Pokud je nucena žít v blízkosti ústředního topení, vyžaduje rosení nebo otírání listů mokrou houbou. V přílišném suchu jí žloutnou listy.

Po úplném prokořenění, což bývá po 2 až 3 letech, rostlinu přesadíme do většího květináče, na jehož dno nasypeme drenážní vrstvičku. Vhodný je výživný substrát složený z rašeliny a listovky. Při dobré péči kořenokvětka doroste výšky až jednoho metru - snad i proto si vysloužila lidový název "ševcovská palma".