Při nákupu narcisů v nádobách se vyplatí vybírat rostliny, které ještě zcela nerozkvetly; o to déle budou kvést u vás doma. Pozornost věnujte stavu rostliny - neměla by být zaschlá ani příliš vytáhlá. Stonek a listy zdravého narcisu budou pevné a tmavě zelené, rostlina bude vzpřímená a nenaklání se do stran.

Nakvetlé narcisy nemusíme přihnojovat, jen je postavíme na světlé místo a staráme se o to, abychom jim dodávali přiměřenou závlahu. Cibuloviny obecně nesnášejí přemokření a u narcisů v květináčích musíme být obzvláště opatrní. Zkontrolujte, zda jsou na dně nádoby či v jejím obalu otvory pro odtékání přebytečné vody, a substrát nechávejte mezi zálivkami trochu proschnout. Pokud by byla cibulka delší dobu vystavena vlhku, začala by zahnívat.

Jakmile narcisy odkvetou, odstřihneme stvoly s odkvetlými květy, ale ponecháme listy. Rostlinu už dále nezaléváme, jen ji necháme přirozeně zežloutnout. Ačkoli se zdá, že v této fázi rostlina odumírá, ve skutečnosti v ní probíhá důležitý proces, kdy se živiny z listů stahují do cibule. Nadzemní část rostliny tedy odumře, ale cibule bude dobře připravena na svůj další životní cyklus.

Když listy zcela zežloutnou, cibulky vyjmeme, očistíme od substrátu a uskladníme na suchém místě, buď zabalené do novin, nebo zahrabané v písku. Na podzim je pak můžeme opět zasadit.

Máte-li zahrádku, můžete narcisy po odkvětu zasadit přímo do záhonu a dále se o ně nestarat. Cibule se samy zatáhnou a budou v půdě odpočívat do příštího roku.