Z druhů rodu Medinilla se u nás nejčastěji setkáte s tupouškem pyšným (Medinilla magnifica), pro kterého se v angličtině ujal lichotivější a výstižnější název "rose grapes" (růžové hrozny). Na rostlině jsou krásné i podlouhlé kožovité listy, tu hlavní ozdobu však tvoří hroznovitá květenství, z nichž se po odkvětu utvářejí bobulovité plody.

Tupoušek u nás není příliš známý, natož rozšířený; je to zřejmě tím, že má na pěstování vyšší nároky a vyžaduje umístění ve vytápěném skleníku nebo v zimní zahradě, kde se drží vyšší vlhkost vzduchu a po celý rok sem jde světlo.

V období vegetace je pro tupouška ideální teplota mezi 20 a 22 °C; substrát by měl být kyselý a zvlhčován zásadně odstátou nebo dešťovou vodou. Rostlinu nevystavujeme přímému slunci, ale zajistíme jí dostatek rozptýleného světla. Vyšší vlhkost vzduchu můžeme zajistit miskou s oblázky či keramzitem, do které budeme pravidelně doplňovat vodu. Hnojíme jednou za dva týdny standardním tekutým hnojivem.

Aby tupoušek spolehlivě vykvetl, je nezbytné mu dopřát zimní klid při teplotách mezi 16 a 18 °C. Toto rozmezí je třeba přesně dodržet, protože při teplotách pod 15 °C tupoušek nastydne, při teplotách celoročně vyšších nebude kvést. V období od listopadu do konce ledna proto snížíme teplotu a omezíme zálivku i hnojení. Rostlina přitom neustále vyžaduje rozptýlené světlo, neměla by stát ve tmě ani přes zimu.

Při správné péči tupoušek doroste výšky 1 až 1,5 metru a v době květu se stane pyšnou dominantou zimní zahrady.