Oranžový křovinořez

Nový křovinořez Husqvarna 525RX má motor X-TORQ o objemu 25,4 ccm s výkonem 1 kW. Výhodou je intuitivní ovládání; pro snadné startování je křovinořez vybaven palivovou pumpičkou a sytičem, které jsou snadno dosažitelné. Jakmile je motor vypnut, vypínač STOP se automaticky přepne do pohotovostní polohy pro bezproblémové startování. K sekání lze využít buď strunovou hlavu, nebo trávní kotouč. Pro pohodlnou výměnu příslušenství a vaši bezpečnost je stroj vybaven kombinovaným ochranným krytem.

Doporučená prodejní cena je 10 790 Kč včetně DPH

Česká sekačka

Výrobce vřetenových sekaček na trávu Swardman představí v létě tohoto roku na českém trhu jeden z nejtišších benzínových modelů na světě. Dostal jméno Edwin, bude se vyrábět v Chrastavě na Liberecku a vznikl ve spolupráci s mezinárodně úspěšným konstruktérem Markem Votroubkem.

Na počátku byla vize sestavit vřetenovou sekačku, která by technicky splňovala ta nejpřísnější kritéria, ale zároveň měla propracovaný design, snadné ovládání a nízkou spotřebu. Sekačku, jež bude spolehlivě fungovat a precizně stříhat trávník.

Mezi další přednosti modelu Edwin patří také to, že zákazník si bude moct sekačku sestavit na míru, a to včetně výběru jednotlivých komponent, jako jsou řídítka, barva sekačky, velikost koše, materiál koše, povrchová úprava zadního válce i vřetene, potah řídítek a tachometry. Modely pak budou podle jednotlivých konfigurací rozděleny do tří kategorií: standard, luxus a grand luxus. Pokud jde o techniku kosení, hlavními výhodami zde jsou kazetový systém a precizní kvalita střihu s dosekáváním okrajů na méně než 10 mm. Samozřejmostí je pak kromě desetileté záruky také speciální zákaznická linka, na které je možné se s vyškoleným odborníkem přesně domluvit na rychlém a efektivním postupu při řešení možných komplikací.

Nový model vřetenové sekačky na trávu Edwin se objeví na českém trhu v létě tohoto roku a jeho cena v základní výbavě se bude pohybovat okolo 39 995 bez DPH.

Vše v jednom

Pro ty, kteří využívají více nástrojů najednou, je ideálním pomocníkem kombisystém Stihl KM 100 R. Jde o silný kombimotor o výkonu 1,0 kW s motorem 4-MIX a kruhovou rukojetí pro univerzální použití. Lze k němu dokoupit vyžínač, foukač, postřih nízkých porostů, nastavitelné nůžky na živé ploty, zarovnávač okrajů či vyvětvovací pilu. Samozřejmostí je praktická rychlospojka pro velmi rychlou výměnu nástrojů. Doporučená cena je 12 790 Kč.

Bez práce jsou koláče

Chcete sekačku, která bude pracovat rychle, spolehlivě, přesně a bezpečně zajistí dokonalou péči o trávník o rozloze až 4000 m², a to vše v rekordně krátkém čase? Pak je pro vás vhodná novinka – robotická sekačka Viking iMow MI 632. Ta je v nabídce s různými akumulátory – levnější varianta zvládne sekat 90 minut na jedno nabití, dražší s označením P pak 150 minut. Výška sečení je nastavitelná mezi 20 až 60 mm. Samozřejmostí je snadná obsluha a perfektní vzhled trávníku díky mulčovací technologii. Navíc je vybavena senzory k detekování deště, nárazu a ochraně proti krádeži. Doporučená cena je 58 790 Kč.

Mytí pod tlakem

Dobrým pomocníkem je v tomto ohledu tlaková myčka a její výhodou je, že na rozdíl od ručního mytí je s ní úklid mnohem rychlejší a snazší. Uplatnění tlakové myčky je velice široké. Hodí se například na odstraňování bahna či zbytků trávy ze zámkové dlažby či plotu, plísně na domě, ale i na čistění bazénu. Takovým pomocníkem je například tlaková myčka PW 2900 Briggs & Stratton. Tento model je určen pro velké zatížení, tedy vysoce znečištěné povrchy. Myčka je uzpůsobena k dennímu použití, takže je vhodná k pravidelným úklidům vozovky, chodníku, znečištěných zařízení, strojů a automobilů, které jsou denně vystavovány rozmarům počasí. Za 10 minut vyčistíte 9 – 19 m² plochy tlakem až 200 Barů.

  • Motor Briggs & Stratton 900 Series
  • Použití pro velké zatížení
  • Kolečka 254 mm pro snadný transport
  • Axiální vačkové čerpadlo s mosaznou hlavou
  • 4 rychlovýměnné trysky a tlaková hadice 6 mm x 9.14 m
  • Cena: 25955 Kč