Německá kvalita

AL-KO Highline 46.5 SP-A je skvělým řešením pro majitele předzahrádek i zahrad do 1 400 m². Tato sekačka si svojí šíří záběru najednou poradí s plochou trávníku o šíři 46 cm a umožňuje 7 poloh nastavení pracovní výšky, a to od 3 do 8 centimetrů. Sekačka je vybavena funkcí 3inone, takže se postará o sečení, sběr trávy nebo její případné mulčování. Tělo AL-KO Highline 46.5 SP-A je z ocelového plechu, slibuje tak vysokou odolnost. Protože je šasi vyosené doleva, umožňuje sekat trávu opravdu až do kraje.

Sekačku pohání motor AL-KO PRO 125 vybavený systémem QuickStart, jenž umožňuje rychlé a jednoduché startování, využitá technologie OHV se projevuje vyšším výkonem motoru a jeho nižší spotřebou. Svého majitele sekačka potěší opravdu velkým sběrným košem o objemu 70 litrů a především systémem maxairflow, kdy se koš naplní posečenou trávou opravdu celý, takže ho není nutné tak často vyprazdňovat. Bezproblémově si poradí i s vysokou trávou, aniž by zůstávala ležet na zemi nebo ucpávala vyhazovací otvor. Vysoká zadní kola umožňují sekačce AL-KO Highline 46.5 SP-A dobře zvládnout i náročný terén, pohon kol je jednorychlostní. AL-KO Highline 46.5 SP-A je možné zakoupit za cenu 7 990 Kč.

Světla v diodách

Philips přichází s novými řadami venkovního osvětlení. Pokud preferujete design, který na sebe nepoutá pozornost, ale harmonicky ladí s prostorem, ideální volbou je svítidlo Philips Dust (hlavní foto). Elegantní hladké zpracování působí příjemně na pohled a měkká záře se přívětivě rozlije po okolí sloupkového či nástěnného svítidla. Philips Dust má optimální světelný tok 270 lumenů, díky kterému příjemně osvítí fasádu, terasu či zahradní cestu. Nezávazná doporučená spotřebitelská cena nástěnného svítidla Philips Dust je 790 Kč, sloupkového svítidla 1 690 Kč.

Řada světel Philips Cottage zachovává špetku rustikální tradice a příjemně se hodí do „ležérních“ či “neuspořádaných“ zahrad. Nezávazná doporučená spotřebitelská cena svítidla Philips Cottage je 1 890 Kč.





Řada Philips Robin nabízí jemnější design s oblými křivkami, který působí velice vkusně a poskytuje poměrně volnou ruku pro kombinování s různými typy exteriérů. Nezávazná doporučená spotřebitelská cena svítidla Philips Robin je 1 290 Kč.

Nůžky s býčí silou

Stihl představil silné akumulátorové vyvětvovací nůžky ASA 85 pro větve do tloušťky 45 mm. Ideální pro radikální sestřihávání při údržbě zeleně v obcích, v ovocnářství, školkách a ve vinohradnictví. Robustní hliníková skríň, ergonomický tvar rukojeti, elektronicky nastavitelné čtyřstupňové rozevření čepelí, hmotnost 980 g. Prostě nůžky, se kterými nebudete mít zánět šlach na ruce ani v případě velkého vyvětvovacího úkolu. Cena: 43 490 Kč

Ohromný výběr

Venkovní osvětlení je velká věda. To vám řekne každý, kdo někdy dával světla na zeď domu nebo dokonce do zahrady. Jsou celé série venkovních osvětlení, které splňují přísné normy a jsou uzpůsobeny pro různé podmínky uchycení nebo postavení. Firma Eglo představila minulý měsíc na českém trhu hned několik novinek. Mezi nimi pak je i výrazně rozšířená nabídka osvětlovacích těles právě pro venkovní použití. Představovat vám všechny nemá cenu. Je jich tolik, že bychom tomu museli věnovat všechny články tohoto týdne. Doporučujeme se podívat na nový několikasetstránkový katalog roku 2015 nebo zajít rovnou do prodejny Eglo či k partnerům a informovat se.

Užijte si vířivku

Největší český výrobce vířivek USSPA letos slaví dvacet let existence a v rámci toho se rozhodl pro zásadní změnu. Změna loga není tak důležitá jako to, že představila najednou kompletní kolekci nové generace privátních spa.

Design vyvedený pod taktovkou designéra firmy Petra Slaniny a designéra Filipa Streita ze studia Divan Design je velmi povedený, originální a hlavně účelný. Všechna křesla jsou samostatná a mají svoje místo pro nohy. Lidé uvnitř vířivky se tak nemusí potýkat s tím, kam dát chodidla. Jednoduchý design navíc zajišťuje perfektní sednutí s krycím panelem. Ten omezuje ztrátu teploty vody a samozřejmě také zabraňuje sedání nečistot. Takže vířivku můžete s klidným svědomím umístit na zahradu a nemusíte se o ni bát.

S novým designem přichází ale i nová technika. Rozvaděč USSPA iNtellismart přináší unikátní inteligentní systémy, které automaticky řídí chod vířivky na základě průběžné analýzy a vyhodnocování. Hlavní inovace v oblasti techniky a technologie doplňuje i nový iNvision display, výjimečný tím, že zcela mění koncept displeje ve spa. Displej zde již není jen pro nastavování chodu, ale nově slouží jako přehledný informační panel pro uživatele během koupele

Kompaktní elektrická sekačka

Viking ME 235 je snadno ovladatelná, kompaktní, lehká elektrická sekačka. Je ideální na malé plochy. Díky svým kompaktním rozměrům, malé šířce záběru při sečení (33 cm) a nízké hmotnosti (pouhých 13 kg) vyniká snadnou ovladatelností, kterou oceníte při sečení kolem záhonů a keřů. Elektromotor o výkonu 1,2 kW se postará o čistý a tichý chod. Výšku sečení lze nastavovat centrálně v pěti stupních a sklopný 30litrový sběrný koš na trávu s vestavěným indikátorem naplnění se snadno vyprazdňuje. Cena: 4 590 Kč

Truncator – chytrá koza na dřevo

Chytrá nová koza na řezání dřeva Truncator využívá několik výklopných držáků, které vyklápí polena přímo do kolečka nebo vámi používaného kontejneru, tímto odpadá zvedání nařezaných polen ze země, šetří vám záda a čas. Plné kolečko nařezaných polen trvá jen několik vteřin. A na jaře přichází stále tahle „novinka na trhu“ s výraznými slevami. Cena je snížená u 4FOLD o 2000 Kč, u 6PRO o 2500 Kč. Menší verze tak přijde na 3498 Kč.

Všechny slevy a video znázorňující, jak Truncator funguje, najdete na webových stránkách www.truncator.cz.