Husqvarna LC 141Li

Pokud hledáte sekačku na úpravu menších, členitých ploch, je pro vás nový model Husqvarna LC 141Li tou správnou volbou. Sekačka na baterie s intuitivním ovládáním je schopna bez problémů posekat průměrně velkou zahradu rychle, tiše a pouze na jedno nabití. Je snadno ovladatelná díky kompaktnímu designu žacího ústrojí a ergonomicky tvarované rukojeti. Užitečná je také rychlá a snadná nastavitelnost výšky sečení, volnost pohybu bez kabelu, intuitivní klávesnice či ekonomický režim savE™, který snižuje otáčky motoru, a tím prodlužuje provozní dobu stroje. Se sekačkou se navíc výborně manévruje i v malých kruzích. Vhodný model akumulátoru je BLi150.

Šířka sekání: 41 cm, výška sekání 25-70 mm, provozní doba na 1 nabití: 20 min., sběr/zadní výhoz, objem koše: 50 litrů, hmotnost 20 kg.

Doporučená cena sekačky je 12 890 Kč včetně DPH, doporučená prodejní cena akumulátoru BLi150 je 6 490 Kč, k dostání v síti autorizovaných prodejců Husqvarna.

Multifunkční žebřík Fieldmann

Multifunkční žebřík Fieldmann FZZ 4007 v rozloženém stavu dosahuje délky 360 cm a jako štafle vám přidá až 174 cm. Tři sofistikované kloubní mechanismy rozdělují žebřík do čtyř částí, které lze nastavit a zaaretovat v různých úhlech tak, aby vyrovnaly výškové rozdíly terénu a štafle šly použít třeba pro bezpečné malování na schodišti. Dokoupit k nim lze ještě dvě kovové desky FZZ 9007 (o rozměrech 85,5 x 32 cm a 57,5 x 32 cm), s kterými z multifunkčního žebříku Fieldmann FZZ 4007 vytvoříme lešení s plošinou ve výšce 98 cm pro pohodlnou práci nejen doma, ale i v exteriéru. Speciální konstrukce z pevné slitiny hliníku zaručuje vysokou stabilitu štaflí, které stejně jako kovové desky mají nosnost až 150 kg. Přitom je multifunkční žebřík poměrně lehký (11 kg) a dobře přenosný, díky kloubům je i skladný, a v kufru auta ho tak snadno převezete. Více na www.fieldmann.cz.

Doporučená MO cena žebříku Fieldmann FZZ 4007 je 1599 Kč. Dvojici kovových desek FZZ 9007 lze dokoupit za doporučenou MO cenu 499 Kč.

Fiskars StaySharp

S vřetenovou sekačkou Fiskars StaySharp můžete však být k přírodě šetrní i během sekání. Nepotřebujete žádný přívod elektrické energie a při sekání nevytváříte žádné škodlivé zplodiny. Vašemu trávníku tak nebude hrozit kontaminace půdy oleji nebo benzinem. Vynikající systém StaySharp navíc stříhá trávu, aniž by se nože dotýkaly, takže zůstávají dlouhodobě ostré.

Patentovaná technologie Inertia Drive vám navíc dodává dvojitý žací výkon k přeseknutí větviček, plevelu a posekání míst, kde by jiné sekačky trávu pouze „žvýkaly“. Snadno si nastavíte výšku sečení, a posekáte tak i trávu blízko u chodníku. Díky odklonitelnému držadlu si nemusíte dělat velké starosti ani s jejím skladováním.

STIHL MS 211

Moderní pila s benzinovým motorem s nízkými vibracemi pro údržbu pozemků. Velmi nízká úroveň vibrací. Rozsáhlá výbava. Velmi vhodná k řezání palivového dřeva a pro stavební práce ze dřeva. Vhodná ke kácení stromů do průměru 30 cm. Splňuje přísné předpisy pro emise EU II a EPA II.

Cena s DPH 7 390 Kč.

Gardena Combisystem vějířové hrábě plastové XXL vario 2v1

Díky mimořádné pracovní šířce 77 cm jsou plastové vějířové hrábě XXL vario z řady GARDENA combisystem optimální pro rozsáhlé a časově úsporné hrabání listí, odřezků trávy, materiálu po provzdušňování a dalšího zahradního odpadu. Vějířové hrábě lze rozdělit na 2 části pro pohodlný sběr shrabaného materiálu. Jsou vhodné pro všechny násady z řady GARDENA combisystem.

Doporučená prodejní cena 755 Kč včetně DPH.

Výkonný vysavač s adaptérem na nářadí

Multifunkční vysavač WD 6 P Premium od firmy Kärcher má ultra silné sání a zároveň je energeticky úsporný, takže i při nejvyšším výkonu zůstanete na spotřebě pouhých 1300 wattů. Plochý skládaný filtr díky novému systému pohodlně vyjmete pouhým vyklopením vyjímatelné kazety v hlavě přístroje, aniž byste přišli do kontaktu s nečistotami.

Vysávání mokré i suché špíny se obejde bez otravné výměny filtru, který pohodlně vyčistíte jedním stisknutím tlačítka. Spustí silné nárazy vzduchu a výkon se zase rychle obnoví. Co ocení domácí kutilové i profíci, je určitě adaptér na elektrické nářadí. Právě díky němu můžete vrtat, řezat, brousit a veškerý nepořádek zároveň pohodlně odsávat dle výkonu, který si nastavíte. Aby se vám nepoztrácely šroubky, bity nebo vrtáky, můžete využít přihrádky na malé díly, která je vhodně umístěna na hlavě vysavače.

Multifunkční vysavač WD 6 P Premium pořídíte za 6 490 Kč na www.karcher.cz.

Benzinové nůžky Fieldmann FZN 4002-B

Benzinové plotové nůžky Fieldmann FZN 4002-B jsou ideálním řešením, pokud potřebujete upravit živý plot, keře či ostříhat větve stromků i mimo dosah elektřiny. Navíc jsou díky dvoutaktnímu motoru s obsahem 22,5 cm3 (výkon 0,65 kW) podstatně výkonnější než elektrické, takže s nimi zvládnete i větší plochy. Pracovní délka lišty 51 cm navíc umožňuje efektivní zástřih i opravdu vzrostlých živých plotů. Zadní madlo je možné otočit do horizontální polohy (celkem tři pozice otáčení rukojeti), což zajišťuje pohodlný střih i svislých ploch živých plotů či tvarování keřů na méně přístupných místech. Samozřejmostí jsou ochranné prvky jako přední štít proti odlétajícím větvím, bezpečnostní spínače či kryt lišty pro bezproblémové uskladnění.

Doporučená akční MO cena: 3 299 Kč, více na www.fieldmann.cz.

Stihl RE 98

Malý, snadno ovladatelný studenovodní vysokotlaký čistič s tlakem 110 bar. Je vybavený kvalitním a tichým asynchronním motorem. Postará se o čistotu kolem domu a při údržbě auta. Je vybaven praktickou zasunovací spojkou pro rychlou výměnu trysky, vozíkem, rotační tryskou a tryskou s plochým paprskem. Možnost přimíchávání čisticího prostředku.

Cena vč. DPH 5 990 Kč.

Elektrický vertikutátor Gardena EVC 1000

Elektrický vertikutátor Gardena efektivně odstraňuje mech, travní plsť a plevel, čímž zásadně zvyšuje schopnost trávníku přijímat vzduch, vodu a živiny. Ostré nože jsou vyrobené z kalené a pozinkované nerezové oceli. Hloubka jejich průniku do země je nastavitelná ovládací páčkou. Pro převoz do místa použití je k dispozici transportní poloha, při které jsou nože zataženy. Díky výkonnému motoru PowerPlus lze trávník provzdušňovat bez velké námahy.

Doporučená cena je 4 390 Kč s DPH. Více na www.fieldmann.cz.