Nová generace baterií

Obliba robotických sekaček stále roste i mezi vlastníky větších i menších zahrad. Vývoj dobíjecích baterií uhání rychlým tempem a vyspělá akumulátorová technika už není jen pro profesionály. Robotická sekačka Husqvarna Automower® 430X seká trávu často a po malých částech. Drobné odřezky mizí v trávníku a ten vypadá díky přirozenému hnojivu krásně a zdravě. Tento tichý model se pohybuje pomocí GPS navigace, sám si najde cestu do nabíjecí stanice, vyhne se překážkám a pracuje i v noci a za každého počasí. Aplikace Automower® Connect umožňuje ovládání pomocí chytrého telefonu, takže můžete robota ovládat a sledovat na dálku, ať jste kdekoli. Tento model je vhodný pro větší plochy až do rozlohy 3200 m² a členité zahrady, protože zvládne i prudké svahy se sklonem až 45 %.

Sousedi vám poděkují

Vedle Automoweru® nabízí Husqvarna celou řadu dalších praktických pomocníků, kteří jsou napájeni bateriemi. Na akumulátorové technice lidé nejvíce oceňují absenci výfukových plynů a nepříjemných vibrací. Elektrické motory jsou téměř neslyšitelné, což je nejen příjemné, ale může to zachránit i vztahy s vašimi sousedy.

Použití moderních lithiových článků a bezúdržbových elektromotorů zaručuje minimální servisní nároky. Namísto dolévání benzinu a startování lankem stačí jednoduše připojit akumulátor a stisknout tlačítko. Obsluha zahradní techniky už nemůže být jednodušší. Akumulátory jsou kompatibilní s celou řadou modelů, takže se vyplatí pořídit si více strojů s nabíječkou a nejlépe dvěma akumulátory, na výběr je z různých kapacit. Zatímco se jeden nabíjí, s druhým můžete pracovat. Na jedno nabití akumulátoru Li-Ion 36V uděláte tolik práce jako na jednu nádrž benzinu.

Čisto a ticho nejen při sekání

Nabídka výkonných akumulátorových strojů Husqvarna pokryje většinu činností na vaší zahradě. Palivové dříví nařežete lehkou pilou 120i, hůře dostupné travnaté plochy posekáte lehkým a snadno ovladatelným vyžínačem 115iL, živý plot upravíte tichým plotostřihem 115iHD45. Při sekání se můžete i vozit, a to na prvním Husqvarna akumulátorovém rideru. Na jedno nabití dokáže pracovat až 90 minut a jeho majitel získá všechny výhody zahradního rideru znásobené snadnou údržbou, nižšími provozními náklady, tichým a čistým provozem.

www.husqvarna.cz