Jak systém QuikFit funguje?

Jedná se o sortiment s vyměnitelnými hlavicemi a násadami, které je možné v závislosti na druhu činnosti a aktuálním ročním období měnit. Zároveň si můžete být jisti, že vám hlavice na násadách budou perfektně sedět. Unikátní automatický dvojitý zamykací systém Fiskars QuikFit získal ocenění Red Dot Award.

V praxi to pak může například vypadat tak, že při prořezávání stromů nejdříve nasadíte hlavici s pilou na krátkou násadu a odstraníte větve, na které bez problému dosáhnete ze země. Následně vyměníte násadu za teleskopickou a odříznete nepotřebné větve v koruně stromu. Když jste s prořezáváním hotoví, můžete pilu vyměnit například za koště. Další nespornou výhodou je, že vám nářadí QuikFit ušetří místo v kůlně. Hlavice jsou skladné a vejdou se bez problému na jakoukoli polici. Násady pak můžete jednoduše opřít třeba do kouta.

Mechanické nůžky na větve

Univerzální nůžky QuikFit jsou vhodné pro prostřihávání stromů až do průměru 32 mm a jsou speciálně navržené tak, aby dosáhly do výšky 6 m. Současně mají vylepšené střižné vlastnosti, díky nimž disponují až 12x větší střižnou sílou ve srovnání se standardním mechanismem.

Prořezávací pily na větve

Na silnější větve jsou vhodné prořezávací pily. U systému QuikFit si můžete vybrat ze dvou variant. Buď pilu přímou, která je vhodná na běžné prořezávání, nebo speciální pilu zahnutou, která je uzpůsobená na řez tahem a je určená k řezání vzdálených větví.

Náčiní na pěstování rostlin

Systém QuikFit disponuje i řadou nářadí určených na pěstování. Můžete vybírat z mnoha druhů hrábí, motyček, kultivátorů či na násadu nacvaknout například lopatku či vidle.

Nástroje na úklid zahrady i dvorku po celý rok

Součástí řady QuikFit je i množství košťat, smetáků, kartáčů anebo například i hrablo na sníh. Hlavice můžete v závislosti na druhu činnosti a na aktuálním ročním období jednoduše měnit, což vám celoroční péči o zahradu, dvorek či dům výrazně usnadní.