Tlaková myčka s ovládáním na pistoli

Nová generace tlakových myček Kärcher K 7 Premium Full Control Plus Home nabízí dokonalou čistotu pro vaše auto, okolí domu i zahradu. Regulace tlaku (až do 180 barů) v šesti stupních pomocí praktických symbolů na LCD displeji zajistí, že myčka využije na konkrétní povrch ten nejvhodnější tlak, a volba pro vás je velmi snadná. Na pistoli lze regulovat požadovaný tlak pomocí tlačítka + nebo – a ovládat přisávání chemie.

Tato tlaková myčka je vhodná pro čištění standardního znečištění i odstranění velmi silných nečistot a dlouhodobě usazené špíny z různých povrchů. Přes svůj výkon spotřebovává relativně malé množství vody 360 – 600 l/h. Navíc nepotřebujete tlakovou vodu, je možné použít vodu z barelu nebo dokonce z potoku či rybníka. Doporučená cena: 16 990 Kč.

Levná i lehká

Nová benzinová sekačka Fieldmann FZR 4005-BH je lákavá cenou i vahou. Při hmotnosti pouhých 19 kg je osazena osvědčeným čtyřtaktním motorem o obsahu 99 cm³ s ventilovým rozvodem OHV a výkonem 1,75 kW. Protože není vybavena pojezdem, je vhodnější na menší rovinaté pozemky do 650 m². V plastovém šasi jsou umístěny nože se záběrem sečení 40 cm, výšku sečení lze nastavit do 3 pozic (každé kolo se ovládá zvlášť). Látkový koš s objemem 40 l zabraňuje prostupu prachu. Nároky na uskladnění minimalizuje sklopné madlo sekačky. Doporučená cena: 3 299 Kč.

Pryč s plevelem

Jako každý rok, i letos nás bude trápit plevel, který se s příchodem jara rozbují. Leze vám už na nervy nekonečné klečení a vytrhávání plevele a kořenů? Nebo preferujete ekologický životní styl a chcete přestat zamořovat zahradu chemií? Vytrhávač plevele Fiskars SmartFit změní každoroční rutinu na zábavu. Díky nastavitelné násadě si ho jednoduše přizpůsobíte ke své výšce, takže vás už kvůli plevelu nebudou nikdy bolet záda. Navíc je velmi lehký, takže s ním může pracovat celá rodina.

Vytrhávač plevele Fiskars SmartFit s teleskopickou rukojetí uchopí plevel či kořeny ze všech stran a díky působení páky je práce velice snadná. Doporučená cena: 1630 Kč.

K výročí

Husqvarna slaví 30 let zahradního rideru a při té příležitosti uvádí model R 214T AWD, vylepšenou verzi nejprodávanějšího modelu R 214TC. Největším vylepšením je pohon na všechna čtyři kola (AWD), který přináší zlepšenou trakci a pohyblivost za všech podmínek. Tato speciální verze pomůže zejména vlastníkům nemovitostí s členitými plochami zahrad a všem, kdo vyžadují snadné ovládání, vynikající manévrovatelnost a perfektní úpravu trávníku.

Může se pochlubit ovládacími pedály, skvělou trakcí, unikátním kloubovým řízením, snadno přístupnými ovládacími prvky, automatickým zapínáním vpředu zavěšeného žacího ústrojí. A také např. efektivnější technologií sečení BioClip®, která rozseká trávu na menší kousky, a umožňuje tak kvalitnější a rychlejší mulčování. Dvouválcový V-Twin motor poskytuje bezproblémové nastartování, je tišší a efektivnější.

Výtah na kolo

Zavěšení kola ke stropu nejen že šetří místo, ale zároveň chrání jeho pneumatiky. Kladkový držák Fieldmann FDAD 6201 je ideálním pomocníkem, s nímž jednoduše uskladníte a uspořádáte svá jízdní kola tak, aby nepřekážela. Manipulace s kolem je velmi nenáročná, díky kladkovému mechanismu není potřeba pro vytažení kola velké síly. Držák se snadno montuje ke stropu místnosti, má pro kolo dostatečnou nosnost 20 kg. Držák je vhodný pro stropy až do výšky 4 m. Balení obsahuje držák s kladkami, vytahovací PP lano délky 14,6 m, montážní šrouby i pogumované háky na zavěšení, které kolo chrání před poškrábáním. Cena 299 Kč.

Akumulátor pro všechny

Sekačka AL-KO Moweo 46.5 Li SP má silný 36V akumulátor s kapacitou 4 Ah, která je plnohodnotnou náhradou za benzinovou sekačku, neboť je jako jediná postavena na benzinovém šasi a lehce si poradí i s velikostí pozemku do 500 m², a to i díky mimořádné šířce záběru 46 cm a pohonu kol. Pouhým stisknutím knoflíku se ukáže aktuální stav nabití akumulátoru a technologie Li-lon umožňuje jeho nabití rychle a kdykoli. Baterie je téměř bezúdržbová. Netrpí samovybíjením a její plné kapacity docílíte cca za 1,5 hodiny. Pracovní výšku sekačky lze nastavit do 7 poloh, od 25 – 75 mm, díky centrálnímu nastavení to přitom lze udělat jediným pohybem. Sběrný koš disponuje objemem 70 litrů a je vybaven ukazatelem stavu naplnění. Akumulátor je vhodný pro všechny stroje řady EnergyFlex. Cena: 16 590 Kč.

Na ryby

Pro vaši obranyschopnost a imunitu je také velmi důležitý pravidelný přísun ryb. Například losos nebo makrela obsahují omega 3 mastné kyseliny, které aktivují bílé krvinky, které jsou ideální například v boji proti chřipce. Navíc ryby obsahují selen, který pomáhá zbavit tělo virů. Na porcování ryb využijte nůžky na ryby Fiskars z řady Functional Form, se kterými rybu snadno vykucháte, naporcujete a navíc i oškrábete šupiny, a to díky speciální vroubkované čepeli. Doporučená cena: 669 Kč.

Pěstujte kdekoli. Třeba ve sklepě

PlantCube je inteligentní modul pro vegetaci, v němž lze pěstovat salát, zeleninu a bylinky v každé domácnosti, a to bez ohledu na podnebí nebo aktuální počasí. Díky optimalizované LED technologii OSRAM a dalším inovacím mohou nyní dokonce i uživatelé nemající pražádné zkušenosti v zahradničení úžasně zvýšit svou úrodu. Speciálně vyvinutá řešení osvětlení totiž mohou stimulovat a řídit růst rostlin a jsou určena pro pěstování rostlin ve sklenících nebo v prostorách budov. Inteligentní zařízení dokáže identifikovat zasetá semena a automatickou regulací teploty, zalévání a osvětlení zajistí optimální prostředí k jejich růstu.

PlantCube je start-upovým projektem, který čeká na své rozšíření.