Asi nejčastěji lidé poptávají akumulátorové zahradní sekačky. Kdo doposud používal benzinovou, libuje si v tichém chodu a lehkosti stroje. Kdo dříve za sebou tahal prodlužovačku, má radost, že to jde bez drátů. Stále ale platí, že aku sekačky se hodí pro menší zahrady, ty cenově dostupnější vydrží sekat tak asi jen 40 minut. Pokud máte větší pozemek a nevadí vám investovat do sekačky více peněz, můžete se porozhlédnout po špičce dostupné aku techniky. Například sekačka Stiga Combi 50 S AE poseká na jeden zátah 600-900 m² a poradí si i s prudším kopcem. Na výběr je funkce sběru trávy do koše, zadní výhoz nebo mulčování. Sekačku seženete i s baterií a nabíječkou za 16 tisíc Kč.

Slušným výkonem v kombinaci s tichým chodem a snadnou manipulací se pyšní také aku motorové pily. Novinku v tomto ohledu představila firma STIHL, jejíž pila MSA 200 váží pouze 3,3 kg a je vybavena ergonomickými prvky pro snadné ovládání. Cena výrobku a doba chodu se budou lišit podle zvoleného typu akumulátoru.

Lehké aku nástroje oceníte zejména při upravování živých plotů, což je fyzicky poměrně namáhavá činnost, kterou navíc provádíme víckrát za rok, takže se vyplatí investovat do něčeho lehkého a ergonomického. Z finančně dostupných produktů můžeme jmenovat aku nůžky na živé ploty Bosch AHS 50-20 LI (4 191 Kč), u nichž se dá přední rukojeť nastavit do několika poloh a kromě stříhání s nimi pořežete i větve do průměru 25 mm. Více akumulátorových produktů najdete v galerii.