Výhody vyvýšených záhonů ze dřeva jsou jistě všem dobře známé. Dřevěné stěny jsou překážkou pro nájezdy slimáků, půda se na jaře dříve prohřívá, což podporuje rychlost růstu, a zemina zůstává na svém místě i při prudkých deštích. K záhonům se navíc nemusíme příliš ohýbat a jejich údržba je výrazně snazší.

WoodBlocX je ideální právě pro stavbu vyvýšených záhonů, ale nejen jich. Oblasti uplatnění jsou zahrady, balkony, veřejné parky a prostory. Z masivních, dvakrát tlakově mořených dřevěných bloků spojených hmoždinkami z 100% recyklovaného plastu si můžete postavit vyvýšené záhony, truhlíky, opěrné zídky, obrubníky, posezení, vyvýšená jezírka či podezdívky. Jediný omezující faktor je vaše fantazie.

Impregnace, certifikovaná např. i pro dětská hřiště, prostoupí téměř 100 % dřeva, což stavbám WoodBlocX dává extrémně dlouhou trvanlivost - minimálně 20 let i při neustálém styku s vlhkou zeminou.

Jakákoliv stavba z WoodBlocX je velmi pevná a pružná. Není tedy potřeba kopat a betonovat žádné základy! Stavby, a to i opěrné zídky, stavíme přímo na povrch do mělké rýhy. Stavba si přitom zachová pevnost a stabilitu i v případě ne zcela ideálně pevného podkladu a nebude se hýbat ani bortit při pohybech podkladu vlivem mrazu.

Stavění WoodBlocX je zábava a zvládne ho opravdu každý. Vzpomeňte si, jak vás nebo vaše děti bavilo stavět stavby z kostek. Stavět s WoodBlocX je velmi podobné. Důležité je dobře položit první vrstvu - vodorovně a v pravých úhlech. A pak je to již radost, kdy každou minutu vidíte, jak dílo roste. Jednotlivé bloky jsou lehké a skladné, takže si je bez větší námahy dopravíte až na dané místo. Nejtěžší prvek váží zhruba 4 kg.

WoodBlocX můžete snadno začlenit nejen do nově vznikající zahrady, ale i do již založeného a funkčního prostoru. Stavby z WoodBlocX se hodí jak do malých městských zahrádek, tak do velkých venkovských zahrad. Nemusíte se bát, že vám pracně založený trávník zničí těžká technika. Vše, co budete potřebovat, si snadno přinesete v ruce. Není potřeba kopat a betonovat základy do nezámrzné hloubky, samotná výstavba je suchý proces bez použití malty. Žádná míchačka, písek, cement a zedník. Stavbu zvládne každý, kdo si troufne na lego. Plánování vaší stavby na míru usnadní i online konfigurátory. Vše naleznete na www.woodblocx.cz.