Příprava receptu zabere dvacet minut, vaření dvacet pět minut a grilování třicet minut. Na přípravu pokrmu si připravíme 800 g vepřové kýty, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 30 g sýru feta, 30 g sekaných loupaných mandlí, 1 svazek šalvěje, 1 lžíci olivového oleje + na pokapání, 2 lžičky harissy.

K příloze si uděláme bramborový salát ze 750 g salátových brambor, 200 g zeleného hrášku (může být mražený), 150 g zakysané smetany, 1 svazku pažitky, 1 červené cibule, 2 lžic bílého vinného octa, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 1/2 lžičky cukru, soli.

Brambory uvaříme ve slupce do měkka a necháme vychladnout. Hrášek nasypeme do vroucí osolené vody, povaříme asi 2 minuty, rychle ho zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na velmi tenká kolečka a promícháme je s octem a cukrem. Smetanu dobře promícháme s nakrájenou pažitkou, hořčicí, lžičkou vody a ochucenou cibulí a tuto zálivku podle potřeby ještě dokyselíme octem. Brambory oloupeme, překrájíme, promícháme se zálivkou a hráškem a salát necháme rozležet.

Papriky pokapeme olivovým olejem a opečeme ze všech stran na grilu, dokud se slupka nezačne olupovat. Zabalíme je do alobalu, necháme vychladnout a pak slupku oloupeme a papriky zbavíme semínek. Půl červené a žluté papriky vložíme do mixéru, přidáme harissu, fetu, mandle a olivový olej a vše rozmixujeme dohladka.

Maso rozkrojíme na plát, dobře ho naklepeme, potřeme paprikovou směsí a stočíme do rolády. Položíme na ni lístky šalvěje a převážeme ji kuchyňským provázkem. Roládu položíme na gril a grilujeme ze všech stran asi 20 minut, nebo dokud není propečená. Sundáme ji z grilu a necháme ještě 5 minut zakrytou alobalem odpočinout. Podáváme ji ozdobenou zbylými proužky paprik a s bramborovým salátem.

TIP: Místo jedné velké rolády můžete maso nakrájet na plátky a připravit z nich menší roládky.