Dekorativní ražený beton rozšiřuje možnosti povrchů, které lze zvolit pro terasy i další plochy kolem domu. Vzhledově věrně napodobí přírodní materiály včetně dřeva, kamene, břidlice či cihelné dlažby, a přitom splňuje technické požadavky, jako je odolnost, nekluznost, rychlá realizace či nízké nároky na údržbu. Neskládá se na rozdíl od dlažby z komponent, ale vzniká rovnou na místě ražením vybraného vzoru do čerstvé betonové desky.

Kombinací barev a vzorů ražení je nepřeberné množství, díky tomu je možné sladit povrch přesně s okolím, dodržet styl stavby a estetické požadavky investora. O oblibě tohoto řešení svědčí přibývající dokončené realizace. Je také možné terasu propojit s bazénem, pro jehož okolí se ražený beton také hodí. Použít se dá ale i jinde - u příjezdových cest, nájezdů a zahradních chodníků.

A kdo by měl o raženém betonu uvažovat? Především ten, kdo chce mít vysokou odolnost povrchu vůči povětrnostním vlivům, opotřebení, stálou rovinatost, snadnou údržbu a chce předejít i prorůstání plevele.

Více se o technologii dozvíte na stránkách firmy Condecor.

Podobným způsobem (ražením) je možné zpracovat také svislé stěny – technologií nazvanou dekorativní ražená omítka. V zahradách a kolem domů vznikají vzájemně se doplňující celky – podezdívky, zídky a ploty, schodky, stěny domů, sloupy apod.